ΗΠΑ: Την επόμενη εβδομάδα ψηφίζει η Γερουσία για κατάργηση του Obamacare

ΗΠΑ: Την επόμενη εβδομάδα ψηφίζει η Γερουσία για κατάργηση του Obamacare Facebook Twitter
Ο επικεφαλής των ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ.
0

Ο επικεφαλής των ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ ανακοίνωσε σήμερα ότι η ψηφοφορία στο σώμα για το σχέδιο νόμου που έχει στόχο την κατάργηση του λεγόμενου Obamacare θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, λίγες ώρες αφότου αποφάσισε να αναβάλει για δύο εβδομάδες τη θερινή διακοπή της λειτουργίας της Γερουσίας λόγω της καθυστέρησης του νομοθετικού έργου.


«Θα ασχοληθούμε με το σύστημα ασφάλισης και περίθαλψης την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Μακόνελ, προσθέτοντας ότι ελπίζει να υπάρξει μια νέα ανάλυση του σχεδίου νόμου από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) εντός της επόμενης εβδομάδας.


Νωρίτερα, ο Μακόνελ ανέφερε ότι αντί να αρχίσει στα τέλη Ιουλίου, όπως προβλεπόταν, η θερινή διακοπή της λειτουργίας της Γερουσίας θα ξεκινήσει την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου.


Η κατάργηση του Obamacare -του νομικού πλαισίου που θέσπισαν οι δημοκρατικοί το 2010- διχάζει τους ρεπουμπλικάνους εδώ και μήνες. Συντηρητικοί και πιο φιλελεύθεροι συγκρούονται εδώ κι εβδομάδες για την πιο πρόσφατη εκδοχή του σχεδίου νόμου και η νέα εκδοχή του αναμένεται να αποκαλυφθεί αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM