ΗΠΑ: Τι θα περιλαμβάνει η Φάση 2 της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα

ΗΠΑ: Τι θα περιλαμβάνει η Φάση 2 της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα Facebook Twitter
EPA
0

Ζητήματα τεχνολογίας θα περιλαμβάνει η Φάση 2 της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν.


Ειδικότερα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε την Τετάρτη ότι κάποια θέματα τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας θα επιλυθούν στο επόμενο κεφάλαιο της συμφωνίας για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

«Νομίζω ότι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι θεμάτων τεχνολογίας είναι στη Φάση 1. Υπάρχουν άλλοι τομείς υπηρεσιών, εκτός των χρηματοπιστωτικών, που θα είναι στη Φάση 2. Υπάρχουν ορισμένα πρόσθετα θέματα κυβερνοασφάλειας που θα είναι στη Φάση 2», δήλωσε ο Μνούτσιν στο CNBC, ενώ οι δύο χώρες ετοιμάζονται να υπογράψουν τη Φάση 1 της συμφωνίας.

«Υπάρχουν ακόμα κι άλλα ζητήματα για να ασχοληθούμε και θα τα αντιμετωπίσουμε».

Ερωτηθείς, ωστόσο, από το δίκτυο CNBC αναφορικά με ενδεχόμενη αύξηση των δασμών προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το Πεκίνο θα σεβαστεί τους όρους του παιχνιδιού, ο Μνούτσιν απάντησε: «Αυτό είναι ακριβώς. Ο πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τους δασμούς».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε αναμένεται να υπογράψουν τη συμφωνία σε τελετή στον Λευκό Οίκο στις 18:30 ώρα Ελλάδας, σηματοδοτώντας μια ανακωχή ύστερα από την εκατέρωθεν επιβολή δασμών ως αντιποίνων για 18 μήνες που έχουν επηρεάσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ