ΗΠΑ: «Θρίλερ» σε κρίσιμες Πολιτείες - Προβάδισμα Μπάιντεν στους εκλέκτορες

ΗΠΑ: «Θρίλερ» σε κρίσιμες Πολιτείες - Προβάδισμα Μπάιντεν στους εκλέκτορες Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις που τον ήθελαν να χάνει με διαφορά ακόμα και 11% από τον Τζο Μπάιντεν και οι προεδρικές εκλογές αποδεικνύονται οριακές και χρονοβόρες από η καταμέτρηση των ψήφων στις κρίσιμες πολιτείες θα καθυστερήσει. 

Ο Μπάινεν προηγείται στους εκλέκτορες αλλά ο Τραμπ κέρδισε την κρίσιμη μάχη στην πολιτεία της Φλόριντα, και μαζί με αυτήν, τους 29 εκλέκτορες της ενώ οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν πλέον περισσότερες πιθανότητες να επανεκλεγεί. Το Τέξας επίσης αναμένεται να πάει στον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ. 

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, οι ρεπουμπλικάνοι προηγούνται στις πολιτείες Οκλαχόμα, Μισισιπί, Αλαμπάμα, Τενεσί, Κεντάκι, Δυτική Βιρτζίνια, Νότια Καρολίνα, Αρκάνσας, Ιντιάνα, Λουιζιάνα, Νεμπράσκα, Βόρεια και Νότια Ντακότα, Ουαιόμινγκ, Γιούτα και Αϊντάχο.

Αντίθετα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών φαίνεται πως κατακτά τη νίκη σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Καλιφόρνια, Όρεγκον, Κολοράντο, Μασαχουσέτη, Κονέκτικατ, Νιου Τζέρσι, Μέριλαντ, Ντελαγουέρ, Ιλινόις, Βέρμοντ, Νέο Μεξικό. 

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η τελική εικόνα θα μπορούσε να δοθεί ακόμα και ημέρες αργότερα, καθώς εκκρεμεί η καταμέτρηση επιστολικών ψήφων και το σενάριο δικαστικών προσφυγών. 

Άλλωστε πριν καν ανοίξουν οι κάλπες, περίπου 102 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα, οι περισσότεροι μέσω επιστολικής ψήφου και αρκετοί με τη φυσική τους παρουσία στα εκλογικά τμήματα. 

Η νίκη ενδεχομένως να κριθεί στις Μεσοδυτικές πολιτείες της Πενσυλβάνια, Μίσιγκαν και Ουϊσκόνσιν που η ενσωμάτωση των ψήφων είναι ακόμα μικρή και οι πολιτείες αναμένεται να ανακοινώσουν τα τελικά αποτελέσματα αύριο. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Κίεβο με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση - Κάτοικοι περιέγραψαν μια νύχτα χωρίς προηγούμενο, με εκρήξεις, πυρκαγιές και εκτεταμένες καταστροφές
THE LIFO TEAM