ΗΠΑ: «Θρίλερ» σε κρίσιμες Πολιτείες - Προβάδισμα Μπάιντεν στους εκλέκτορες

ΗΠΑ: «Θρίλερ» σε κρίσιμες Πολιτείες - Προβάδισμα Μπάιντεν στους εκλέκτορες Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις που τον ήθελαν να χάνει με διαφορά ακόμα και 11% από τον Τζο Μπάιντεν και οι προεδρικές εκλογές αποδεικνύονται οριακές και χρονοβόρες από η καταμέτρηση των ψήφων στις κρίσιμες πολιτείες θα καθυστερήσει. 

Ο Μπάινεν προηγείται στους εκλέκτορες αλλά ο Τραμπ κέρδισε την κρίσιμη μάχη στην πολιτεία της Φλόριντα, και μαζί με αυτήν, τους 29 εκλέκτορες της ενώ οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν πλέον περισσότερες πιθανότητες να επανεκλεγεί. Το Τέξας επίσης αναμένεται να πάει στον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ. 

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, οι ρεπουμπλικάνοι προηγούνται στις πολιτείες Οκλαχόμα, Μισισιπί, Αλαμπάμα, Τενεσί, Κεντάκι, Δυτική Βιρτζίνια, Νότια Καρολίνα, Αρκάνσας, Ιντιάνα, Λουιζιάνα, Νεμπράσκα, Βόρεια και Νότια Ντακότα, Ουαιόμινγκ, Γιούτα και Αϊντάχο.

Αντίθετα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών φαίνεται πως κατακτά τη νίκη σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Καλιφόρνια, Όρεγκον, Κολοράντο, Μασαχουσέτη, Κονέκτικατ, Νιου Τζέρσι, Μέριλαντ, Ντελαγουέρ, Ιλινόις, Βέρμοντ, Νέο Μεξικό. 

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η τελική εικόνα θα μπορούσε να δοθεί ακόμα και ημέρες αργότερα, καθώς εκκρεμεί η καταμέτρηση επιστολικών ψήφων και το σενάριο δικαστικών προσφυγών. 

Άλλωστε πριν καν ανοίξουν οι κάλπες, περίπου 102 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα, οι περισσότεροι μέσω επιστολικής ψήφου και αρκετοί με τη φυσική τους παρουσία στα εκλογικά τμήματα. 

Η νίκη ενδεχομένως να κριθεί στις Μεσοδυτικές πολιτείες της Πενσυλβάνια, Μίσιγκαν και Ουϊσκόνσιν που η ενσωμάτωση των ψήφων είναι ακόμα μικρή και οι πολιτείες αναμένεται να ανακοινώσουν τα τελικά αποτελέσματα αύριο. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM