ΗΠΑ: «Θρίλερ» σε κρίσιμες Πολιτείες - Προβάδισμα Μπάιντεν στους εκλέκτορες

ΗΠΑ: «Θρίλερ» σε κρίσιμες Πολιτείες - Προβάδισμα Μπάιντεν στους εκλέκτορες Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις που τον ήθελαν να χάνει με διαφορά ακόμα και 11% από τον Τζο Μπάιντεν και οι προεδρικές εκλογές αποδεικνύονται οριακές και χρονοβόρες από η καταμέτρηση των ψήφων στις κρίσιμες πολιτείες θα καθυστερήσει. 

Ο Μπάινεν προηγείται στους εκλέκτορες αλλά ο Τραμπ κέρδισε την κρίσιμη μάχη στην πολιτεία της Φλόριντα, και μαζί με αυτήν, τους 29 εκλέκτορες της ενώ οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν πλέον περισσότερες πιθανότητες να επανεκλεγεί. Το Τέξας επίσης αναμένεται να πάει στον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ. 

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, οι ρεπουμπλικάνοι προηγούνται στις πολιτείες Οκλαχόμα, Μισισιπί, Αλαμπάμα, Τενεσί, Κεντάκι, Δυτική Βιρτζίνια, Νότια Καρολίνα, Αρκάνσας, Ιντιάνα, Λουιζιάνα, Νεμπράσκα, Βόρεια και Νότια Ντακότα, Ουαιόμινγκ, Γιούτα και Αϊντάχο.

Αντίθετα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών φαίνεται πως κατακτά τη νίκη σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Καλιφόρνια, Όρεγκον, Κολοράντο, Μασαχουσέτη, Κονέκτικατ, Νιου Τζέρσι, Μέριλαντ, Ντελαγουέρ, Ιλινόις, Βέρμοντ, Νέο Μεξικό. 

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η τελική εικόνα θα μπορούσε να δοθεί ακόμα και ημέρες αργότερα, καθώς εκκρεμεί η καταμέτρηση επιστολικών ψήφων και το σενάριο δικαστικών προσφυγών. 

Άλλωστε πριν καν ανοίξουν οι κάλπες, περίπου 102 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα, οι περισσότεροι μέσω επιστολικής ψήφου και αρκετοί με τη φυσική τους παρουσία στα εκλογικά τμήματα. 

Η νίκη ενδεχομένως να κριθεί στις Μεσοδυτικές πολιτείες της Πενσυλβάνια, Μίσιγκαν και Ουϊσκόνσιν που η ενσωμάτωση των ψήφων είναι ακόμα μικρή και οι πολιτείες αναμένεται να ανακοινώσουν τα τελικά αποτελέσματα αύριο. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM