ΗΠΑ: Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος - Δύο νεκροί

ΗΠΑ: Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος - Δύο νεκροί Facebook Twitter
0

Τη συντριβή αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου, κατά τη διάρκεια συνηθισμένης εκπαιδευτικής πτήσης, σε ορεινή περιοχή στην πολιτεία Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε επίσημα χθες Κυριακή, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

Από την συντριβή, που συνέβη στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, οι δύο χειριστές του που αγνοούνταν, σκοτώθηκαν. «Με βαριά καρδιά, μοιραζόμαστε (σ.σ. την είδηση) της απώλειας των δυο αγαπημένων μας» πιλότων, ανέφερε αξιωματικός του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, ο Τίμοθι Γουορμπέρτον. Η «προτεραιότητα» πλέον είναι να προσφερθεί φροντίδα και υποστήριξη «στις οικογένειες των πεσόντων αεροπόρων», πρόσθεσε.

Το αεροσκάφος, τύπου EA-18G Growler, συνετρίβη την περασμένη Τρίτη, ανατολικά του όρους Ρενίερ, είχε ανακοινώσει το ΠΝ. Ομάδες έρευνας και διάσωσης διεξήγαγαν επιχείρηση για τον εντοπισμό του σημείου της συντριβής και του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου ελικοπτέρου της αεροπορίας ναυτικού.

Την περασμένη Τετάρτη, αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου σε υψόμετρο κάπου 1.800 μέτρων, σε απομονωμένη, απόκρημνη και κατάφυτη περιοχή.

Στη χθεσινή ανακοίνωσή του, το πολεμικό ναυτικό εξέφρασε «ευγνωμοσύνη» σε όσους συμμετέχουν στις «συνεχιζόμενες» προσπάθειες να ανακτηθούν οι σοροί των δυο χειριστών ενώ για τα αίτια της συντριβής διενεργείται έρευνα.

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM