ΗΠΑ: Συναγερμός από μεγάλο αριθμό drones αγνώστου προέλευσης

ΗΠΑ: Drones αγνώστου προέλευσης ανησυχούν τις μυστικές υπηρεσίες Facebook Twitter
Φωτ.: TikTok / @_bucky13
0

Το ενδεχόμενο επίθεσης με drones από Ρώσους κατασκόπους εξετάζουν οι βρετανικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει παρατηρηθεί μεγάλος αριθμός drones να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο στρατιωτικών βάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως οι RAF Lakenheath και RAF Mildenhall, καθώς και στο Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη, το Τέξας και την Οκλαχόμα. Τα drones παραμένουν στον αέρα για ώρες και φέρουν χαρακτηριστικά που υποδεικνύουν δράση της ρωσικής κατασκοπευτικής υπηρεσίας GRU, σύμφωνα με ειδικούς όπως ο πρώην αξιωματικός των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, Philip Ingram.

Όσο για τους πολίτες που απλά παρατηρούν «παράξενα φώτα» στον ουρανό, μοιράζονται σχετικά βίντεο στα social media και ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους, χωρίς να λείπουν και τα περί UFOs σχόλια.

Τα drones εντείνουν την ανησυχία των αρχών μιας και θα μπορούσαν να μεταφραστούν ως κίνηση προσπάθειας συλλογής πληροφοριών ή επίδειξη ισχύος του Ρώσου ηγέτη, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τις αποτυχίες στην Ουκρανία.

Η έλευση των drones δεν θα εξέπληττε τις ΗΠΑ αν συνδέονταν με κυβερνοεπιθέσεις, δολιοφθορές σε υποθαλάσσια καλώδια και βομβιστικές απειλές. Παρά τις διεξοδικές έρευνες από το FBI και άλλες υπηρεσίες, δεν έχει ακόμα εντοπιστεί η πηγή ή η τοποθεσία εκτόξευσης των drones.

Ειδικά στο Νιου Τζέρσεϊ, έχουν εντοπιστεί δεκάδες drones να πετούν τη νύχτα πάνω από κρίσιμες υποδομές, όπως δεξαμενές νερού, γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, χωρίς να είναι γνωστό ποιος τα χειρίζεται ή για ποιο λόγο. Παρότι ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ξένων δεσμών, οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τα ανεξήγητα περιστατικά, τα οποία προκαλούν ανησυχίες για την ασφάλεια και την προστασία των υποδομών.

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM