ΗΠΑ: Στη φυλακή για συνωμοσία η Ρωσίδα πράκτορας Μαρία Μπούτινα

ΗΠΑ: Στη φυλακή για συνωμοσία η Ρωσίδα πράκτορας Μαρία Μπούτινα Facebook Twitter
1

Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε σήμερα η Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα, που είχε παραδεχθεί την εμπλοκή της σε συνωμοσία, με στόχο την προώθηση των συμφερόντων της Ρωσίας στις ΗΠΑ. 


Το δικαστήριο της Ουάσινγκτον που εξέταζε την υπόθεση της, καταδίκασε την 30χρονη Ρωσίδα στην ποινή αυτή με το σκεπτικό ότι χρησιμοποίησε τους δεσμούς της με την NRA, το πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, για να διεισδύσει στον πολιτικό μηχανισμό. Η Μπούτινα είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2018.

ΗΠΑ: Στη φυλακή για συνωμοσία η Ρωσίδα πράκτορας Μαρία Μπούτινα Facebook Twitter
ΗΠΑ: Στη φυλακή για συνωμοσία η Ρωσίδα πράκτορας Μαρία Μπούτινα Facebook Twitter
ΗΠΑ: Στη φυλακή για συνωμοσία η Ρωσίδα πράκτορας Μαρία Μπούτινα Facebook Twitter

Οι εισαγγελικές αρχές εξήγησαν ότι πρότειναν μία σχετικά ελαφριά ποινή, επειδή μετά τη σύλληψή της συνεργάζεται πλήρως με τις αμερικανικές αρχές. Τον περασμένο Δεκέμβριο δήλωσε ένοχη στην κατηγορία ότι ενεργούσε ως πράκτορας ξένης χώρας, χωρίς να έχει ενημερώσει επισήμως την κυβέρνηση.


Οι δικηγόροι της Μπούτινα επισήμαναν ότι η πελάτισσά τους έχει ήδη κρατηθεί εννέα μήνες στη φυλακή και ζήτησαν να απελαθεί στη Ρωσία μετά την ανακοίνωση της ποινής της. «Η Μαρία κατηγορείται ότι ασκούσε παράλληλη διπλωματία και έκανε λόμπινγκ στη διάρκεια συνεδρίων», σημείωσε ένας εκ των συνηγόρων της.


Η Ρωσία από την πλευρά της μιλά για «αβάσιμες κατηγορίες» και για «πολιτική δίωξη».


Η Μαρία Μπούτινα, που κατάγεται από τη Σιβηρία, ξεκίνησε τη δράση της το 2014, ως μέλος μιας ρωσικής οργάνωσης υπέρ της οπλοκατοχής. Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κατήγγειλε το αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο στη Ρωσία και συχνά πόσταρε φωτογραφίες της όπου εμφανιζόταν να κρατάει όπλα.


Το 2015, όταν επισκέφθηκε τις ΗΠΑ, συναντήθηκε με εκπροσώπους της NRA.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Μπούτινα εργαζόταν υπό τις οδηγίες του Αλεξάντρ Τόρτσιν, ενός πολιτικού που διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ουάσιγκτον.

Η αμερικανική δικαιοσύνη εκτιμά ότι, παρ' ότι δεν διαπιστώθηκε να είχε κάποια σχέση με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, η Μπούτινα αποτελούσε μέρος της συνωμοσίας του Κρεμλίνου για να διεισδύσει και να διαταράξει το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, ιδίως στις εκλογές του 2016.


Η υπόθεση της Μπούτινα δεν φαίνεται να συνδέεται με την πολυπλόκαμη έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές.

ΗΠΑ: Στη φυλακή για συνωμοσία η Ρωσίδα πράκτορας Μαρία Μπούτινα Facebook Twitter
ΗΠΑ: Στη φυλακή για συνωμοσία η Ρωσίδα πράκτορας Μαρία Μπούτινα Facebook Twitter

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια