ΗΠΑ: Σχολεία ενίσχυσαν την ασφάλεια, έπειτα από προειδοποιήσεις για βία μέσω TikTok

ΗΠΑ: Σχολεία ενίσχυσαν την ασφάλεια, έπειτα από προειδοποιήσεις για βία μέσω TikTok Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου AP
0

Σχολεία στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν την ασφάλεια, έπειτα από αναρτήσεις στο TikTok που προειδοποιούν για βίαια περιστατικά. 

Οι ασαφείς, ανώνυμες αναρτήσεις που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο προειδοποιούσαν ότι πολλά σχολεία θα λάβουν απειλές για πυροβολισμούς και βόμβες, σήμερα, Παρασκευή.  

Μηνύματα εστάλησαν σε γονείς από σχολεία και αρχές επιβολής του νόμου, στα οποία επισημαινόταν ότι οι προειδοποιήσεις δεν θεωρούνται αξιόπιστες, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις αποφασίστηκε να μην γίνουν μαθήματα σήμερα, για προληπτικούς λόγους. 

«Σας γράφουμε για να σας ενημερώσουμε και όχι για να σας τρομάξουμε. Έχουμε ενημερωθεί για ένα viral trend, σε εθνικό επίπεδο, στο TikTok για “απειλές για πυροβολισμούς και βόμβες σε κάθε σχολείο στις ΗΠΑ, ακόμη και δημοτικά” την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου», ανέφερε email που εστάλη σε γονείς μαθητών σχολείων στο Ιλινόις. Με το ίδιο μήνυμα οι γονείς ενημερώθηκαν ότι θα ενισχυθεί η παρουσία αστυνομικών γύρω από τα σχολεία, για προληπτικούς λόγους. 

Το TikTok ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου, στη διερεύνηση του ζητήματος. 

«Χειριζόμαστε ακόμη και τις φημολογούμενες απειλές με απόλυτη σοβαρότητα, για αυτό δουλεύουμε με τις αρχές επιβολής του νόμου στη διερεύνηση των προειδοποιήσεων για πιθανή βία στα σχολεία, ακόμη κι αν δεν έχουμε βρει αποδείξεις ότι τέτοιες απειλές προέρχονται ή διασπείρονται μέσω του TikTok», ανέφερε η πλατφόρμα σε ανάρτηση στο Twitter. 

Σε νεότερη ανάρτηση, το TikTok ανέφερε ότι δεν έχει εντοπιστεί στην πλατφόρμα υλικό που προωθεί τη βία στα σχολεία, αλλά βίντεο που συζητούν αυτή τη φήμη και προειδοποιούν τους άλλους. Επίσης, επεσήμανε ότι οι τοπικές αρχές και το FBI «έχουν επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη απειλή», οπότε η πλατφόρμα εργάζεται ώστε «να αφαιρεθούν κινδυνολογικές προειδοποιήσεις» που παραβιάζουν την πολιτική του TikTok για την παραπληροφόρηση. 

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν έχει βρει πληροφορίες που να δείχνουν όποιες συγκεκριμένες, αξιόπιστες απειλές για σχολεία, αλλά ενθάρρυνε τις κοινότητες να «παραμείνουν σε επαγρύπνηση». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM