ΗΠΑ: Σε ιστορικό υψηλό το εργασιακό burnout στα διευθυντικά στελέχη - «Ιδίως μεταξύ των millenials»

ΗΠΑ: Σε ιστορικό υψηλό το εργασιακό burnout στα διευθυντικά στελέχη - «Ιδίως μεταξύ των millenials» Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, το εργασιακό burnout είναι σε ιστορικό υψηλό για τους Αμερικανούς εργαζομένους και ειδικότερα για τους διευθυντές, ιδίως τους millenials, έχει αναδειχτεί σε επείγον ζήτημα, σύμφωνα με νέα έρευνα από τις Gallup και MetLife.


Η εργασιακή εξάντληση για τους ανθρώπους σε διευθυντική θέση έχει αυξηθεί από 27% το 2020 στο 35%. Όμως, οι millenials σε αντίστοιχες θέσεις είδαν τη μεγαλύρη αύξηση όσον αφορά το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης, με το 42% εξ αυτών να δηλώνουν κόπωση και άγχος στον εργασιακό χώρο. Το ίδιο ανέφερε το 34% της Gen Z, το 27% της Gen X και το 21% των Baby Boomers. 

Τι οδηγεί τα διευθυντικά στελέχη στο burnout; 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η λεγόμενη «Μεγάλη Παραίτηση», ένα μαζικό κίνημα που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και είδε μαζικές και οικειοθελείς παραιτήσεις εργαζομένων, προκάλεσε υπερπροσπάθεια των εταιρειών να πληρώσουν τις κενές θέσεις, κάτι που οδήγησε σε επιπλέον άγχος ανθρώπους σε επιτελικές θέσεις και επιφορτισμένους με περισσότερες ευθύνες. 

Μόλις ένας στους 4 διευθυντές ανέφερε πως κατάφερε να διατηρήσει μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασιακών και προσωπικών δεσμεύσεων εντός του 2021, σύμφωνα με τη μελέτη της Gallup. 


To άχθος να υποστηρίζουν άλλους εν μέσω δύσκολων καιρών φαίνεται πως πλήττει την ψυχοσωματική κατάσταση των millenial διευθυντών. Παρότι οι εργαζόμενοι ένιωθαν πιο παραγωγικοί και αφοσιωμένοι στη δουλειά, οι millenial προϊστάμενοί τους νιώθουν πιο επιβαρυμένοι σήμερα απ'ό,τι τον Δεκέμβριο του 2020. 


Άλλοι παράγοντες που οδήγησαν σε αυξημένο άγχος τους διευθυντές περιλαμβάνουν την έλλειψη υποστήριξης, την ασαφή επικοινωνία με την εργοδοσία και το μη διαχειρίσιμο όγκο δουλειάς. 


Οι εργοδότες με ευρύτερο φάσμα προνομίων, όπως εργαλεία οικονομικού σχεδιασμού, είχαν υγιέστερους millenial διευθυντές και μειωμένα επίπεδα burnout, σύμφωνα με τη Gallup. 

«Καθώς οραματιζόμαστε το εργατικό δυναμικό τού μέλλοντος, οι εργοδότες πρέπει να επεξεργαστούν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των διευθυντών τους και ποια εργαλεία ενδέχεται να χρειαστούν για μακροπρόθεσμη επιτυχία» σημειώνει η Μίσι Πλορ-Μέμινγκ, πρώτη αντιπρόεδρος της MetLife. 
 

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ