ΗΠΑ: Σε ιστορικό υψηλό το εργασιακό burnout στα διευθυντικά στελέχη - «Ιδίως μεταξύ των millenials»

ΗΠΑ: Σε ιστορικό υψηλό το εργασιακό burnout στα διευθυντικά στελέχη - «Ιδίως μεταξύ των millenials» Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, το εργασιακό burnout είναι σε ιστορικό υψηλό για τους Αμερικανούς εργαζομένους και ειδικότερα για τους διευθυντές, ιδίως τους millenials, έχει αναδειχτεί σε επείγον ζήτημα, σύμφωνα με νέα έρευνα από τις Gallup και MetLife.


Η εργασιακή εξάντληση για τους ανθρώπους σε διευθυντική θέση έχει αυξηθεί από 27% το 2020 στο 35%. Όμως, οι millenials σε αντίστοιχες θέσεις είδαν τη μεγαλύρη αύξηση όσον αφορά το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης, με το 42% εξ αυτών να δηλώνουν κόπωση και άγχος στον εργασιακό χώρο. Το ίδιο ανέφερε το 34% της Gen Z, το 27% της Gen X και το 21% των Baby Boomers. 

Τι οδηγεί τα διευθυντικά στελέχη στο burnout; 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η λεγόμενη «Μεγάλη Παραίτηση», ένα μαζικό κίνημα που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και είδε μαζικές και οικειοθελείς παραιτήσεις εργαζομένων, προκάλεσε υπερπροσπάθεια των εταιρειών να πληρώσουν τις κενές θέσεις, κάτι που οδήγησε σε επιπλέον άγχος ανθρώπους σε επιτελικές θέσεις και επιφορτισμένους με περισσότερες ευθύνες. 

Μόλις ένας στους 4 διευθυντές ανέφερε πως κατάφερε να διατηρήσει μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασιακών και προσωπικών δεσμεύσεων εντός του 2021, σύμφωνα με τη μελέτη της Gallup. 


To άχθος να υποστηρίζουν άλλους εν μέσω δύσκολων καιρών φαίνεται πως πλήττει την ψυχοσωματική κατάσταση των millenial διευθυντών. Παρότι οι εργαζόμενοι ένιωθαν πιο παραγωγικοί και αφοσιωμένοι στη δουλειά, οι millenial προϊστάμενοί τους νιώθουν πιο επιβαρυμένοι σήμερα απ'ό,τι τον Δεκέμβριο του 2020. 


Άλλοι παράγοντες που οδήγησαν σε αυξημένο άγχος τους διευθυντές περιλαμβάνουν την έλλειψη υποστήριξης, την ασαφή επικοινωνία με την εργοδοσία και το μη διαχειρίσιμο όγκο δουλειάς. 


Οι εργοδότες με ευρύτερο φάσμα προνομίων, όπως εργαλεία οικονομικού σχεδιασμού, είχαν υγιέστερους millenial διευθυντές και μειωμένα επίπεδα burnout, σύμφωνα με τη Gallup. 

«Καθώς οραματιζόμαστε το εργατικό δυναμικό τού μέλλοντος, οι εργοδότες πρέπει να επεξεργαστούν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των διευθυντών τους και ποια εργαλεία ενδέχεται να χρειαστούν για μακροπρόθεσμη επιτυχία» σημειώνει η Μίσι Πλορ-Μέμινγκ, πρώτη αντιπρόεδρος της MetLife. 
 

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM