ΗΠΑ: Προς απέλαση η 10χρονη με εγκεφαλική παράλυση- Συνελήφθη στο νοσοκομείο επειδή δεν είχε νόμιμα χαρτιά

ΗΠΑ: Προς απέλαση η 10χρονη με εγκεφαλική παράλυση- Συνελήφθη στο νοσοκομείο επειδή δεν είχε νόμιμα χαρτιά Facebook Twitter
0

Άνδρες της αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης ακολούθησαν ένα κορίτσι 10 ετών που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση ως το νοσοκομείο για να τη συλλάβουν με σκοπό να την απελάσουν, λίγο αφού υπεβλήθη σε εγχείρηση.


Σε μια επιστολή προς τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) απαιτεί να επιτραπεί στη Ρόζα Μαρία Ερνάντες να επιστρέψει στους γονείς της, που ζουν στο Λαρέντο, μια πόλη του Τέξας κοντά στα σύνορα με το Μεξικό. Αν το κορίτσι δεν αφεθεί ελεύθερο ως σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα), η ACLU θα ξεκινήσει «αμέσως νομική διαδικασία», τονίζει η Ένωση.


Η Ερνάντες που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, μια ασθένεια που συνδέεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει τον έλεγχο των κινήσεων και των μυών, εισήλθε παράνομα στις ΗΠΑ πριν τρεις μήνες προκειμένου να λάβει καλύτερη ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα.

ΗΠΑ: Προς απέλαση η 10χρονη με εγκεφαλική παράλυση- Συνελήφθη στο νοσοκομείο επειδή δεν είχε νόμιμα χαρτιά Facebook Twitter


Συνοδευόμενη από έναν ενήλικα, Αμερικανό πολίτη, το κορίτσι κατευθυνόταν την προηγούμενη εβδομάδα με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο του Τέξας για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, όταν οι άνδρες της υπηρεσίας μετανάστευσης την σταμάτησαν για έλεγχο. Στη συνέχεια την ακολούθησαν ως το νοσοκομείο, όπου περίμεναν την έγκριση των γιατρών για να την συλλάβουν. Τώρα βρίσκεται σε ένα κέντρο κράτησης αναμένοντας την απέλασή της, εξηγεί η ACLU.

Η κράτηση της Ερνάντες έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στις ΗΠΑ, όπου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευθεί να σκληρύνει τους ελέγχους για τους παράτυπους μετανάστες, δίνοντας ωστόσο έμφαση σε όσους διαπράττουν αδικήματα.


«Ένα παιδί που μόλις υποβλήθηκε σε εγχείρηση δεν αποτελεί απειλή», σχολίασε την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής των Δημοκρατικών Χοακίν Κάστρο.


Σε άρθρο της η Washington Post καταγγέλλει «την έλλειψη κρίσης, χωρίς να μιλήσουμε για (την έλλειψη) ανθρωπιάς των ομοσπονδιακών πρακτόρων».


Περισσότερα από 26.000 δολάρια για την κάλυψη των νομικών εξόδων του κοριτσιού είχαν συγκεντρωθεί ως χθες το βράδυ στον ιστότοπο GoFundMe.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM