ΗΠΑ: Παραίτηση και από την υπουργό Μεταφορών- Λόγω του χάους στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Παραίτηση και από την υπουργό Μεταφορών- Λόγω του χάους στο Καπιτώλιο Facebook Twitter
Win McNamee / Getty Images
0

Την παραίτησή της από τον υπουργικό θώκο υπέβαλε η υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Ελέιν Τσάο, μετά τα πρωτοφανή γεγονότα που έλαβαν μέρος στο Καπιτώλιο, όπου υποστηρικτές του απερχόμενου πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο κτήριο. 

Η Ελέιν Τσάο, σύζυγος του ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, ανακοίνωσε σήμερα πως υποβάλλει την παραίτησή της, μετά την επίθεση στο αμερικανικό Καπιτώλιο, διευκρινίζοντας πως η παραίτησή της θα τεθεί σε ισχύ την Δευτέρα.

«Χθες, η χώρα μας βίωσε ένα τραυματικό γεγονός, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποφευχθεί, καθώς υποστηρικτές του Προέδρου εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτωλίου μετά από μαζική συγκέντρωση στην οποία ο ίδιος είχε μιλήσει», ανέφερε η κ. Τσάο σε δήλωσή της.

«Όπως είμαι σίγουρη ότι συμβαίνει με πολλούς από εσάς, με έχει προβληματίσει βαθύτατα και δεν μπορώ απλώς να το παραβλέψω», κατέληξε.

Ντόμινο παραιτήσεων

 

Υπενθυμίζεται, ότι την παραίτησή του υπέβαλε νωρίτερα κι ο Ράιν Τάλι, ο κορυφαίος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα που αφορούν τη Ρωσία, στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων που ξέσπασαν στο Καπιτώλιο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε πηγή στο Reuters, το παράδειγμά του αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM