ΗΠΑ: Πανεπιστήμιο επιχείρησε να απαγορεύσει ομάδα ΛΟΑΤΚΙ φοιτητών - «Μπλόκο» από το Ανώτατο Δικαστήριο

 ΗΠΑ: Πανεπιστήμιο επιχείρησε να απαγορεύσει ομάδας ΛΟΑΤΚΙ φοιτητών - «Μπλόκο» από το Ανώτατο Δικαστήριο Facebook Twitter
0

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε, με πλειοψηφία 5-4, το αίτημα του Πανεπιστημίου Yeshiva σχετικά με την άρνηση αναγνώρισης ομάδας ΛΟΑΚΤΙ μαθητών ονόματι «Pride Alliance» (Συμμαχία του Pride).

Τοπικό δικαστήριο είχε αποφανθεί πως το πανεπιστημιακό ίδρυμα είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίσει την ομάδα, κάτι που προκάλεσε ιδιαίτερη δυσαρέσκεια στους επικεφαλής του, οι οποίοι αποφάσισαν να οδηγήσουν το ζήτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν, η σχολή υποστήριξε ότι η γνώμη του κατώτερου δικαστηρίου αντιπροσωπεύει μια «πρωτοφανή παρέμβαση στην εκκλησιαστική αυτονομία του Yeshiva».

«Ως ένα βαθιά θρησκευτικό εβραϊκό Πανεπιστήμιο, το Yeshiva δεν μπορεί να συμμορφωθεί με αυτή τη διαταγή, διότι κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τις ειλικρινείς θρησκευτικές πεποιθήσεις του σχετικά με το πώς θα διαμορφώσει τους προπτυχιακούς φοιτητές του στις αξίες της Τορά» αναφερόταν, ακόμα.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι προσωρινή, αλλά μέχρι να ληφθεί η τελική - κάτι που μπορεί να πάρει μεγάλο διάστημα – κάλεσε το Πανεπιστήμιο να συμμορφωθεί.

Όπως εξηγήθηκε, η απαγόρευση της ομάδας για «θρησκευτικούς λόγους» αντίκειται στο συνταγματικό δικαίωμα της ανεξιθρησκίας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι φοιτητές έλαβαν ένα email το οποίο τους ενημέρωνε πως αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις προπτυχιακών φοιτητών.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα, που ήταν ανυπόγραφο, ανέφερε πως «αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις ομάδων» καθώς «γίνονται βήματα για να ακολουθηθεί ο οδικός χάρτης που παρέχει το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας».

Η Katie Rosenfeld, νομική εκπρόσωπος της Pride Alliance, χαρακτήρισε την τελευταία αυτή απόφαση ως «επαίσχυντη τακτική» που έχει ως στόχο να στρέψει τους φοιτητές εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ συνομηλίκων τους.

Παρατήρησε πως η ακύρωση των εκδηλώσεων, αντί της αναγνώρισης μίας ομάδας στήριξης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΚΤΙ στην πανεπιστημιούπολη, «μας γυρίζει 50 χρόνια πίσω, όταν η πόλη Τζάκσον στο Μισισίπι έκλεισε όλες τις δημόσιες πισίνες αντί να συμμορφωθεί με τις δικαστικές εντολές για την άρση του κοινωνικού διαχωρισμού».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM