ΗΠΑ: Πανεπιστήμιο επιχείρησε να απαγορεύσει ομάδα ΛΟΑΤΚΙ φοιτητών - «Μπλόκο» από το Ανώτατο Δικαστήριο

 ΗΠΑ: Πανεπιστήμιο επιχείρησε να απαγορεύσει ομάδας ΛΟΑΤΚΙ φοιτητών - «Μπλόκο» από το Ανώτατο Δικαστήριο Facebook Twitter
0

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε, με πλειοψηφία 5-4, το αίτημα του Πανεπιστημίου Yeshiva σχετικά με την άρνηση αναγνώρισης ομάδας ΛΟΑΚΤΙ μαθητών ονόματι «Pride Alliance» (Συμμαχία του Pride).

Τοπικό δικαστήριο είχε αποφανθεί πως το πανεπιστημιακό ίδρυμα είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίσει την ομάδα, κάτι που προκάλεσε ιδιαίτερη δυσαρέσκεια στους επικεφαλής του, οι οποίοι αποφάσισαν να οδηγήσουν το ζήτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν, η σχολή υποστήριξε ότι η γνώμη του κατώτερου δικαστηρίου αντιπροσωπεύει μια «πρωτοφανή παρέμβαση στην εκκλησιαστική αυτονομία του Yeshiva».

«Ως ένα βαθιά θρησκευτικό εβραϊκό Πανεπιστήμιο, το Yeshiva δεν μπορεί να συμμορφωθεί με αυτή τη διαταγή, διότι κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τις ειλικρινείς θρησκευτικές πεποιθήσεις του σχετικά με το πώς θα διαμορφώσει τους προπτυχιακούς φοιτητές του στις αξίες της Τορά» αναφερόταν, ακόμα.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι προσωρινή, αλλά μέχρι να ληφθεί η τελική - κάτι που μπορεί να πάρει μεγάλο διάστημα – κάλεσε το Πανεπιστήμιο να συμμορφωθεί.

Όπως εξηγήθηκε, η απαγόρευση της ομάδας για «θρησκευτικούς λόγους» αντίκειται στο συνταγματικό δικαίωμα της ανεξιθρησκίας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι φοιτητές έλαβαν ένα email το οποίο τους ενημέρωνε πως αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις προπτυχιακών φοιτητών.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα, που ήταν ανυπόγραφο, ανέφερε πως «αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις ομάδων» καθώς «γίνονται βήματα για να ακολουθηθεί ο οδικός χάρτης που παρέχει το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας».

Η Katie Rosenfeld, νομική εκπρόσωπος της Pride Alliance, χαρακτήρισε την τελευταία αυτή απόφαση ως «επαίσχυντη τακτική» που έχει ως στόχο να στρέψει τους φοιτητές εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ συνομηλίκων τους.

Παρατήρησε πως η ακύρωση των εκδηλώσεων, αντί της αναγνώρισης μίας ομάδας στήριξης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΚΤΙ στην πανεπιστημιούπολη, «μας γυρίζει 50 χρόνια πίσω, όταν η πόλη Τζάκσον στο Μισισίπι έκλεισε όλες τις δημόσιες πισίνες αντί να συμμορφωθεί με τις δικαστικές εντολές για την άρση του κοινωνικού διαχωρισμού».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM