ΗΠΑ - Νότια Κορέα: Τέλος στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια

ΗΠΑ - Νότια Κορέα: Τέλος στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ θα τερματίσουν τα ετήσια κοινά γυμνάσια ευρείας κλίμακας που πραγματοποιούσαν από κοινού. 


Τα στρατιωτικά γυμνάσια προκαλούσαν συχνά την οργή της Βόρειας Κορέας και τη διακοπή τους γνωστοποίησε σήμερα το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας.

Οι δύο σειρές ασκήσεων, ονόματι «Key Resolve» και «Foal Eagle», θα αντικατασταθούν από πιο περιορισμένης έκτασης ασκήσεις για να «διατηρηθεί» το επίπεδο «στρατιωτικής ετοιμότητας» των νοτιοκορεάτικων δυνάμεων και των αμερικανικών στρατευμάτων τα οποία σταθμεύουν στη Νότια Κορέα, ανέφερε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο.

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης των υπουργών Άμυνας της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, Τζονγκ Κιόνγκ-ντου και Πάτρικ Σάναχαν αντίστοιχα, τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση κορυφής του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι.

Η σύνοδος κορυφής τερματίστηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία, αλλά οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την επιθυμία να κρατήσουν ανοικτή την πόρτα του διαλόγου.

Τα γυμνάσια που έχουν βαπτιστεί «Foal Eagle» και γίνονται γενικά την άνοιξη προκαλούν κάθε χρόνο την οργή της Πιονγιάνγκ, που θεωρεί γενική πρόβα εισβολής στη Βόρεια Κορέα.

Στο παρελθόν, 200.000 Νοτιοκορεάτες στρατιωτικοί και περίπου 30.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί συμμετείχαν στις δύο σειρές γυμνασίων.

Μετά την πρώτη σύνοδο κορυφής των Τραμπ και Κιμ στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα μείωσαν την κλίμακα ή ανέστειλαν πολλές κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και τις υπερπτήσεις αμερικανικών βομβαρδιστικών.

Ο Τραμπ έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για το κόστος των γυμνασίων.

Πάντως αποκλείει το ενδεχόμενο να αποσύρει τους περίπου 28.500 Αμερικανούς στρατιωτικούς οι οποίοι σταθμεύουν στη Νότια Κορέα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM