Μήνυση κατά των υπηρεσιών της κυβέρνησης Μπάιντεν κατέθεσε μία ομοφυλόφιλη γυναίκα, όταν οι αρμόδιες αρχές απέρριψαν δυο φορές λόγω του σεξουαλικού της προσανατολισμού, αίτηση αναδοχής, που είχε υποβάλλει.

 

Σύμφωνα με την αγωγή της, η οποία κατατέθηκε στις 13 Οκτωβρίου, η Kelly Easter ήθελε να βοηθήσει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, αναλαμβάνοντας να γίνει ανάδοχος γονιός.

 

Οι αρχές την παρέπεμψαν στις Bethany Christian Services, μια ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενη υπηρεσία αναδοχής με ιστορικό απόρριψης αιτήσεων από γονείς που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, οι οποίοι αρνήθηκαν την αρχική της αίτηση.

 

Η μήνυση αναφέρει ότι ένας εκπρόσωπος της Bethany Christian Services είπε στην Easter ότι το γραφείο του Νάσβιλ είναι υπό-υπηρεσία της Αμερικανικής Διάσκεψης των Καθολικών Επισκόπων (USCCB)-μια ομάδα που ακόμα δεν δέχεται υποψηφίους από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Easter κινήθηκε νομικά εναντίον του Τμήματος Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, καθώς αυτό είναι αρμόδιο και για το Γραφείο Επανεγκατάστασης Προσφύγων.

 

«Αποτρέποντας τα παιδιά υπό τη φροντίδα και την επιμέλειά τους να τοποθετούνται σε σπίτια ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+ με βάση τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του USCCB, οι κατηγορούμενοι-μέσω του USCCB και των υπό-υπηρεσιών του -όχι μόνο κάνουν διακρίσεις κατά των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+, αλλά επίσης αγνοούν ουσιαστικά τις μη καθολικές ταυτότητες και πεποιθήσεις πολλών από τα ασυνόδευτα παιδιά - πρόσφυγες για τα οποία είναι υπεύθυνοι», εξηγεί η μήνυση.

 

Και συνεχίζει: «Αυτή η συμπεριφορά ενδέχεται να αυξήσει την αποξένωση και την ευπάθεια αυτών των παιδιών, ενώ τους απαγορεύει την πρόσβαση σε σπίτια, που θα μπορούσαν να τα εξυπηρετήσουν καλύτερα - όλα με έξοδα των ομοσπονδιακών φορολογουμένων».

 

Σύμφωνα με το NBC News, ένας εκπρόσωπος της διοίκησης για τα παιδιά και τις οικογένειες είπε ότι θα απαντήσει εγκαίρως.

 

«Το HHS δεσμεύεται να προστατεύει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και να διασφαλίζει την πρόσβαση στα προγράμματα και τις υπηρεσίες μας», πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με ένα δελτίο που εξέδωσε η πλευρά της Easter, η ίδια «ανησυχεί περισσότερο για τα παιδιά» που εξακολουθούν να μην έχουν γονείς να τα φροντίζουν προς το παρόν.

 

»Πονάω που με απέρριψαν - δύο φορές - μόνο λόγω της ταυτότητάς μου», δηλώνει.

 

«Ήμουν χριστιανή από μικρό κορίτσι και η προσωπική μου σχέση με τον Θεό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Γνωρίζω επίσης ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μπορούν να έχουν υπέροχες οικογένειες και ότι είναι εξίσου σημαντικοί πολίτες και αξίζουν όπως όλοι οι άλλοι. Πώς μπορεί η κυβέρνηση να μου πει ότι τα πιστεύω μου είναι λάθος;»

 

»Είμαι κατάλληλη και μπορώ να προσφέρω ένα ασφαλές και σταθερό σπίτι σε ένα παιδί. Πώς είναι καλύτερο για αυτά να μένουν σε ομαδικό περιβάλλον αντί σε ένα σπίτι με κάποιον που μπορεί να τα φροντίσει και να τα υποστηρίξει επαρκώς;»

 

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο, τα ομοσπονδιακά συμβόλαια και τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία δεν πρέπει να εισάγουν διακρίσεις λόγω φύλου - κάτι που η διοίκηση του Τζο Μπάιντεν θεωρεί ευρέως ότι περιλαμβάνει τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

 

Με πληροφορίες του NBC/PinkNews/MyGwork