ΗΠΑ: Μετά τον καύσωνα, σφοδρές βροχοπτώσεις και σαρωτικές πλημμύρες

ΗΠΑ: Μετά τον καύσωνα, σφοδρές βροχοπτώσεις και σαρωτικές πλημμύρες Facebook Twitter
0

Μετά το κύμα καύσωνα που έπληξε τις ΗΠΑ, θυελλώδεις άνεμοι και σφοδρές βροχοπτώσεις σαρώνουν τις βορειοανατολικές περιοχές με αποτέλεσμα την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Στο Λονγκ Άιλαντ, στα ανατολικά προάστια της Νέας Υόρκης, το ύψος της βροχής έφθασε τα 10 εκατοστά, την ώρα που το Πορτ Άρθουρ στο Τέξας το ύψος του νερού έφτασε τα 20 εκατοστά, είπε ο μετεωρολόγος Ντέιβιντ Ροθ της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι αεροπορικές εταιρείες προχώρησαν στην ακύρωση περισσότερων από 300 πτήσεων στις ΗΠΑ, με τα περισσότερα προβλήματα να καταγράφονται σε αεροδρόμια στην περιοχή της Νέας Υόρκης όπως και στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com.

Αργά την Δευτέρα και το πρωί της Τρίτης, τοπική ώρα, σαρωτικές πλημμύρες έπληξαν το Λονγκ Άιλαντ και άλλες συνοικίες της Νέας Υόρκης, ενώ βορειότερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι ένας σπάνιος ανεμοστρόβιλος έπληξε το Σάουθ Γιάρμουθ, στη Μασαχουσέτη.

Οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση του ρεύματος σε εκατοντάδες κοινότητες, όπου οι καταρρακτώδεις βροχές ξερίζωσαν δέντρα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, περισσότεροι από 600.000 καταναλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σκοτάδι στο Μίσιγκαν, ενώ στο Νιου Τζέρσεϊ 200.000 και πλέον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM