ΗΠΑ: Κυβερνοεπίθεση σε αρχεία της αστυνομίας- Χάκερ απειλούν να δημοσιοποιήσουν στοιχεία από πληροφοριοδότες

ΗΠΑ: Κυβερνοεπίθεση σε αρχεία της αστυνομίας- Χάκερ απειλούν να δημοσιοποιήσουν στοιχεία από πληροφοριοδότες Facebook Twitter
Pixabay
0

Το μητροπολιτικό αστυνομικό τμήμα της Ουάσιγκτον ανακοίνωσε, ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης καθώς χάκερς παραβίασαν το δίκτυο υπολογιστών του. Κάνει λόγο για στοχευμένη επίθεση.

Μια ομάδα, που ονομάζεται Babuk φέρεται να απειλεί να δώσει στη δημοσιότητα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από πληροφοριοδότες της αστυνομίας, εάν δεν επικοινωνήσουν οι αρχές εντός τριών ημερών μαζί τους.

Το FBI ερευνά την έκταση της παραβίασης, όπως ανέφεραν τα αμερικανικά Μέσα, επικαλούμενα το αστυνομικό τμήμα της Ουάσιγκτον.

Τη Δευτέρα, το αστυνομικό τμήμα της Ουάσιγκτον ανέφερε ότι «γνώριζε για μία μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον διακομιστή μας», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Το αστυνομικό τμήμα ενημέρωσε επίσης ότι συνεχίζεται η διερεύνηση της έκτασης της παραβίασης ενώ στην έρευνα συμμετέχει και το FBI.

Παράλληλα, άγνωστο παραμένει εάν οι χάκερ κατάφεραν να «κλειδώσουν» τα συστήματα της αστυνομίας κατά την παραβίαση.

Η Babuk, μια ρωσόφωνη ομάδα ransomware που εμφανίστηκε νωρίτερα φέτος, δήλωσε ότι είχε κατεβάσει «επαρκή ποσότητα πληροφοριών» από τα εσωτερικά δίκτυα της αστυνομικής υπηρεσίας, όπως αναφέρει το AP.

Εικόνες, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιεύτηκαν από την ομάδα στο dark web και κοινοποιήθηκαν στα κοινωνικά μέσα έδειξαν ότι είχε αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με εγκληματικές δραστηριότητες συμμοριών και άλλες απόρρητες πληροφορίες της αστυνομίας.

Ο Τζέιμς Σμίθ, επικεφαλής της βρετανικής εταιρείας συμβούλων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, Bridewell Consulting, είπε ότι ο κίνδυνος παραμένει σε ανάλογες περιπτώσεις, ακόμα και αν δοθούν λύτρα.

«Με αυτούς τους τύπους επιθέσεων, τα δεδομένα πιθανότατα έχουν ήδη κλαπεί, πριν κρυπτογραφηθούν και η πιθανότητα τα δεδομένα να πουληθούν ή να αποθηκευτούν από τον χάκερ είναι μεγάλη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Babuk φέρεται να στόχευσε και την ομάδα μπάσκετ των Χιούστον Ρόκετς, πάλι με ransomware. Ισχυρίστηκε ότι είχε πρόσβαση σε έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων συμβολαίων παικτών και οικονομικών δεδομένων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν γίνει στόχος χάκερ μέχρι στιγμής φέτος, 26 φορές.

Με πληροφορίες του AssociatedPress/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ