Η εποχή του Διαστήματος στις ΗΠΑ: Εκτοξεύσεις διαστημοπλοίων καθυστερούν τις αεροπορικές πτήσεις

ΗΠΑ: Η εκτόξευση διαστημοπλοίων προκαλεί καθυστερήσεις στις πτήσεις των αεροπλάνων Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Μέχρι πρόσφατα, η καθυστέρηση μιας πτήσης οφειλόταν σε συνήθεις παράγοντες όπως οι κακές καιρικές συνθήκες, τα μηχανικά προβλήματα και η κίνηση. Τώρα η άνοδος της εμπορικής διαστημικής βιομηχανίας φαίνεται πως έρχεται να προστεθεί σε αυτή τη λίστα. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι πτήσεις από και προς τη Φλόριντα έχουν σημειώσει απότομη αύξηση των καθυστερήσεων. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Παλμ Μπιτς κατέγραψε περισσότερες από 100 καθυστερήσεις ή ακυρώσεις μόνο στις 15 Απριλίου.

Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στο διεθνές αεροδρόμιο του Τζάκσονβιλ, όπου σημειώθηκαν σχεδόν 9.000 καθυστερήσεις πτήσεων τον Μάρτιο. Την περασμένη εβδομάδα, οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές συναντήθηκαν για να συζητήσουν την κατάσταση καθώς η πρόκληση για την αεροπορική βιομηχανία είναι προφανής. 

Γενικότερα στη Φλόριντα, ο αυξανόμενος αριθμός εκτοξεύσεων πυραύλων προς το διάστημα, ιδιαίτερα εκείνων στην περιοχή του Κέιπ Κανάβεραλ, έχει κάνει με τη σειρά του και πιο περίπλοκα τα προγράμματα πτήσεων των αεροσκαφών. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας καλούνται να αλλάξουν τα δρομολόγια των αεροπλάνων κατά τις εκτοξεύσεις πυραύλων, με αποτέλεσμα πολλές φορές να σημειώνονται καθυστερήσεις.  

Αν και επί του παρόντος αυτές οι καθυστερήσεις επικεντρώνονται στη Φλόριντα, το εν λόγω πρόβλημα θα μπορούσε να επιδεινωθεί καθώς τόσο ο αριθμός των διαστημικών πτήσεων όσο και οι εγκαταστάσεις εκτόξευσης αυξάνονται.

Με πληροφορίες από Vox

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ