ΗΠΑ: Η Capital One Financial ανακοίνωσε ότι χάκερ απέσπασε στοιχεία περίπου 100 εκατ. ατόμων

ΗΠΑ: Η Capital One Financial ανακοίνωσε ότι χάκερ απέσπασε στοιχεία περίπου 100 εκατ. ατόμων Facebook Twitter
0

Ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος Capital One Financial Corp. ανακοίνωσε ότι χάκερ, η οποία συνελήφθη, απέσπασε προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων και διευθύνσεων, περίπου 100 εκατομμυρίων ανθρώπων στις ΗΠΑ και 6 εκατομμυρίων ανθρώπων στον Καναδά.

Η ύποπτη, μια 33χρονη μηχανικός υπολογιστών πρώην υπάλληλος εταιρείας λογισμικού του Σιάτλ, η οποία κατονομάστηκε ως Πέιτζ Τόμσον, παρουσιάστηκε στο περιφερειακό δικαστήριο του Σιάτλ χθες, Δευτέρα, ανακοίνωσε το γραφείο της εισαγγελίας.

Σύμφωνα με την μήνυση που κατατέθηκε εναντίον της σε περιφερειακό δικαστήριο του Σιάτλ, η Τόμσον ανήρτησε πληροφορίες που είχε αποσπάσει, μεταξύ της 12ης Μαρτίου και της 17ης Ιουλίου, στην πλατφόρμα κωδικοποίησης GitHub. Ένας άλλος χρήστης είδε την ανάρτηση και ειδοποίησε την Capital One για την παραβίαση.

Αξιωματούχοι των αρμόδιων αρχών δίωξης δήλωσαν ότι μπόρεσαν να εντοπίσουν την Τόμσον, καθώς στην σελίδα που ανήρτησε περιλαμβανόταν το πλήρες όνομά της στο πλαίσιο της ψηφιακής της διεύθυνσης, όπως αναφέρεται στην μήνυση. Η Capital One ανακοίνωσε ότι εντόπισε την παραβίαση στις 19 Ιουλίου.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας σημείωσε ότι προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα της υπόπτου.

Το περιστατικό αυτό αναμένεται να στοιχίσει στην εταιρεία μεταξύ των 100 και 150 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019, κυρίως λόγω των ειδοποιήσεων πελατών, του πιστωτικού ελέγχου και της νομικής υποστήριξης, ανακοίνωσε η Capital One.

Η χάκερ δεν απέκτησε πρόσβαση σε αριθμούς λογαριασμών πιστωτικών καρτών, αλλά σε περίπου 140.000 αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και διακυβεύτηκαν περίπου 80.000 συνδεδεμένοι αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών, σύμφωνα με την Capital One. Επίσης μεταξύ των λοιπών προσωπικών δεδομένων στα οποία αποκτήθηκε πρόσβαση περιλαμβάνονται τηλεφωνικοί αριθμοί και η πιστοληπτική ικανότητα.

Από την ηλεκτρονική αυτή επίθεση διακυβεύτηκαν επίσης περίπου 1 εκατομμύριο αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης πελατών πιστωτικών καρτών της εταιρείας στον Καναδά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίμα και λιμός στη Γάζα: 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα - Διάσημοι και ακτιβιστές στη «νηοπομπή της Αντοχής»

Διεθνή / Αίμα και λιμός στη Γάζα: 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα - Διάσημοι και ακτιβιστές στη «νηοπομπή της Αντοχής»

Τουλάχιστον 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, ενώ η Γκρέτα Τούνμπεργκ και δεκάδες διεθνείς προσωπικότητες ξεκινούν τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική νηοπομπή για να σπάσουν τον αποκλεισμό
LIFO NEWSROOM
kamila-sexoualiki epithesi

Διεθνή / Όταν η βασίλισσα Καμίλα αντιμετώπισε σεξουαλική επίθεση ως μαθήτρια: «Τον χτύπησα με το παπούτσι στο ευαίσθητο σημείο»

Στο βιβλίο "Power and the Palace" αναφέρεται πως η βασίλισσα αποκάλυψε το γεγονός στον Μπόρις Τζόνσον κατά τη θητεία του ως δήμαρχος του Λονδίνου
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις βίζες για σχεδόν όλους όσοι έχουν παλαιστινιακά διαβατήρια

Διεθνή / Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις βίζες για σχεδόν όλους όσοι έχουν παλαιστινιακά διαβατήρια

Οι ΗΠΑ εμποδίζουν Παλαιστίνιους να ταξιδέψουν στην αμερικανική επικράτεια για ιατρική περίθαλψη, σπουδές σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, επισκέψεις σε φίλους ή συγγενείς, ή επιχειρηματικούς σκοπούς
LIFO NEWSROOM
Από τη Βαρκελώνη για τη Γάζα: Αναχώρησε ο στολίσκος αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla» με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Διεθνή / Από τη Βαρκελώνη για τη Γάζα: Αναχώρησε ο στολίσκος αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla» με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

«Είναι η μεγαλύτερη αποστολή αλληλεγγύης στην ιστορία» με «περισσότερους ανθρώπους και περισσότερα πλοία από οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια μέχρι τώρα να φθάσει στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
«ΗΠΑ και Ρωσία» θεωρούν πως η Ευρώπη «εμποδίζει παρασκηνιακά» το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / «ΗΠΑ και Ρωσία» θεωρούν πως η Ευρώπη «εμποδίζει παρασκηνιακά» το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

«Ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες υποστηρίζουν δημόσια την αμερικανική προσπάθεια και επιχειρούν παρασκηνιακά να αναιρέσουν την όποια πρόοδο», σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios
LIFO NEWSROOM
Οι εκδόσεις που απευθύνονται στο LGBTQ+ κοινό αντιμετωπίζουν διακρίσεις από τους διαφημιστές, προειδοποιούν οι εκδότες

Διεθνή / Τα περιοδικά που απευθύνονται στο LGBTQ+ κοινό αντιμετωπίζουν διακρίσεις από τους διαφημιστές, προειδοποιούν οι εκδότες

Η αντι-DEI εκστρατεία στις ΗΠΑ και οι διαφημιστές που αποφεύγουν να συνεργαστούν με τα έντυπα που απευθύνονται στην LGBTQ+ κοινότητα και άλλες μειονότητες
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Η στιγμή που ακτιβίστριες ρίχνουν κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη της Σαγράδα Φαμίλια

Διεθνή / Ισπανία: Η στιγμή που ακτιβίστριες ρίχνουν κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη της Σαγράδα Φαμίλια

Διαμαρτυρόμενες για την κυβερνητική απραξία απέναντι στις καταστροφικές φωτιές, οι δύο γυναίκες έριξαν την μπογιά στην πρόσοψη του διάσημου καθεδρικού ναού και συνελήφθησαν
LIFO NEWSROOM