ΗΠΑ: Η αστυνομία προειδοποιεί τους οδηγούς για κλοπές καυσίμων από παρκαρισμένα αυτοκίνητα

ΗΠΑ: Η αστυνομία προειδοποιεί τους οδηγούς για κλοπές καυσίμων- Οι συμβουλές που δίνουν οι αρχές Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτοξευθεί παγκοσμίως και ταυτόχρονα αυξάνονται τα περιστατικά κλοπής από παρκαρισμένα αυτοκίνητα. 

Αστυνομικά τμήμα στις ΗΠΑ και τον Καναδά προειδοποιούν τους οδηγούς να λάβουν επιπλέον μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουν τα οχήματά τους από πιθανή κλοπή καυσίμων, καθώς πλέον έχει αυξηθεί η αξία του περιεχομένου του ρεζερβουάρ. 

Με αναρτήσεις στα social media, αρκετά αστυνομικά τμήμα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον προτείνουν στους πολίτες προληπτικά μέτρα, έτσι ώστε να προφυλαχθούν από τέτοιες κλοπές. 

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι επισημαίνουν πως πλέον οι δράστες δεν «αντλούν» τα καύσιμα από το ντεπόζιτο, αλλά το τρυπάνε. Μέθοδος που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο κόστος από εκείνο των κλεμμένων καυσίμων, προκειμένου να γίνει επισκευή. 

Κάποιες από τις συμβουλές που δίνουν οι αστυνομικές αρχές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αυτονόητες. Για παράδειγμα, συστήνουν στους οδηγούς να σταθμεύουν σε πάρκινγκ, όποτε αυτό είναι εφικτό. 

Όταν αυτό δεν είναι δυνατό, συμβουλεύουν τους πολίτες να παρκάρουν σε καλά φωτισμένα σημεία, αλλά και να αποφεύγουν να αφήνουν το αυτοκίνητο σε δημόσιους χώρους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, για παράδειγμα σε πάρκινγκ αεροδρομίου αν πρόκειται να λείψουν για μία εβδομάδα. Επιπλέον, συστήνουν στους οδηγούς όταν παρκάρουν στον δρόμο, να επιλέγουν η τάπα του ρεζερβουάρ να βρίσκεται από την πλευρά του δρόμου. 

Σε πιο «ειδικές» συμβουλές, συστήνουν στους πολίτες να επενδύσουν σε μία καλής ποιότητας τάπα που κλειδώνει- ακόμη κι αν το πορτάκι του ντεπόζιτου του αυτοκινήτου τους κλειδώνει- προκειμένου να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τους επίδοξους κλέφτες. 

«Κατανοούμε ότι ένας κλέφτης μπορεί να μην αποθαρρυνθεί, όσο σκληρά κι αν προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε τα αντικείμενα αξίας μας. Αλλά στόχος είναι να υπάρξουν αποτρεπτικοί παράγοντες που μπορεί να τους κάνουν να μην αισθάνονται άνετα, ή να προκαλέσουν δυσκολίες που θα τους κάνουν να φύγουν από την περιοχή», ανέφερε σε ανάρτηση η αστυνομία του Ρέντον, στην Ουάσινγκτον. 

Καταγγελίες για κλοπή καυσίμων με τρύπημα του ρεζερβουάρ έχουν γίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες και στη Βρετανική Κολούμπια του Καναδά, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ενώ στην Ατλάντα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν κλέφτη που «χτυπούσε» με αυτό τον τρόπο. 

Οι κλοπές καυσίμων «ταλαιπωρούν» και τα βενζινάδικα. Στο Μίσιγκαν, πρατήριο καυσίμων ανακοίνωσε ότι πλέον απαιτεί από τους οδηγούς να προπληρώνουν εντός του καταστήματος, ή να χρησιμοποιούν χρεωστική κάρτα στην αντλία, πριν «γεμίσουν» το όχημά τους. «Το ανεβασμένο κόστος των καυσίμων έχει αυξήσει δραματικά τις περιπτώσεις εκείνων που φεύγουν. Έχουμε προσπαθήσει να το αποφύγουμε αυτό για χρόνια, αλλά πλέον δεν μπορούμε να καλύψουμε το κόστος της κλοπής καυσίμων», επεσήμανε η επιχείρηση. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM
Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM