ΗΠΑ: Εξαίρεση ο Νάιτζελ Φάρατζ από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς- Παρέστη στην προεκλογική ομιλία του Τραμπ

ΗΠΑ: Εξαίρεση ο Νάιτζελ Φάρατζ από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς- Παρέστη στην προεκλογική ομιλία του Τραμπ Facebook Twitter
ΗΠΑ: Εξαίρεση ο Νάιτζελ Φάρατζ από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς- Παρέστη στην προεκλογική ομιλία του Τραμπ (EPA)
0

Εξαίρεση στους αμερικανικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού αποτελεί ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος παραβρέθηκε σε προεκλογική ομιλία του Τραμπ.

Η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι περιορισμοί δεν ίσχυσαν στην περίπτωση του αρχηγού του κόμματος του Brexit, επειδή η επίσκεψή του στη χώρα ήταν «προς το εθνικό συμφέρον».

Ο Φαράτζ ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Τάλσα της Οκλαχόμα το Σάββατο.

 

Πριν από την εκδήλωση, ο Φάρατζ είχε αναρτήσει στο Twitter «Στις ΗΠΑ, μόνο είκοσι τέσσερις ώρες από την Τάλσα».

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ωστόσο, συστήνει να αποφεύγονται όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια, ενώ οι ΗΠΑ έχουν κλείσει τα σύνορά τους σε ταξιδιώτες που φθάνουν από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Σάββατο, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εξήγησε ότι αρχικά δεν επετράπη στον Φάρατζ να επιβιβαστεί για το ταξίδι στις ΗΠΑ στις 19 Ιουνίου.

Ωστόσο το υπουργείο δήλωσε ότι «Αφού διενήργησε διεξοδική ανασκόπηση των σχετικών γεγονότων και περιστάσεων, το Αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας καθόρισε το ταξίδι του κ. Φάρατζ ως επιτρεπτό σύμφωνα με την ενότητα 2 (α) (xi) της προεδρικής διακήρυξης: κάθε αλλοδαπός του οποίου η είσοδος θα είναι προς το εθνικό συμφέρον, όπως καθορίζεται από τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας ή τους εκπροσώπους τους, επιτρέποντας στον κ. Φάρατζ να επιβιβαστεί στην πτήση του».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ