ΗΠΑ: Εταιρεία επιτρέπει στους περισσότερους υπαλλήλους της να εργάζονται και να ζουν όπου θέλουν

ΗΠΑ: Εταιρεία επιτρέπει στους περισσότερους υπαλλήλους της να εργάζονται και να ζουν όπου θέλουν Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Η αμερικανική εταιρεία Lyft ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει σε μια «πλήρως ευέλικτη» επιλογή εργασίας, επιτρέποντας στους περισσότερους εργαζομένους της να επιλέξουν πού θα ζήσουν και πού θα εργαστούν.

Η κίνηση αυτή θέτει την Lyft στη σημαντική πλέον λίστα εταιρειών τεχνολογίας που αλλάζουν τις πολιτικές εργασίας τους σε μια προσπάθεια να γίνουν πιο ελκυστικές σε υποψήφιους εργαζομένους. 

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας (η Lyft είχε 4.369 υπαλλήλους) θα μπορούν να επιλέξουν αν θα εργάζονται από το γραφείο, το σπίτι ή θα ακολουθήσουν ένα υβριδικό μοντέλο. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν πού θέλουν να ζήσουν και γενικά δε θα χρειάζονται ειδική άδεια για να μετεγκατασταθούν εντός της χώρας.

«Ένας ευέλικτος χώρος εργασίας επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία μεταξύ εμπιστοσύνης και επιλογής, βοηθώντας μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό έργο, προσελκύοντας και διατηρώντας κορυφαία ταλέντα», δήλωσε η πρόεδρος επιχειρηματικών υποθέσεων της Lyft, Κρίστιν Σβέρσεκ.

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM