ΗΠΑ: Ένοπλη επίθεση σε τρία ινστιτούτα μασάζ στην Ατλάντα - 8 νεκροί

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε τρία ινστιτούτα μασάζ στην Ατλάντα - 8 νεκροί Facebook Twitter
Twitter
0

Οκτώ άνθρωποι, οι έξι γυναίκες ασιατικής καταγωγής, σκοτώθηκαν χθες Τρίτη σε τρία ινστιτούτα μασάζ και σπα στην Ατλάντα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Στο πρώτο επεισόδιο με πυροβολισμούς, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν γύρω στις 17:00 (τοπική ώρα·) σε ινστιτούτο μασάζ σχεδόν 50 χλμ. από την Ατλάντα, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην κομητεία Τσέροκι, σύμφωνα με την εφημερίδα Atlanta Journal-Constitution.

Αργότερα το απόγευμα, άλλα δύο συμβάντα με τη χρήση πυροβόλων όπλων στοίχισαν τη ζωή ακόμη τεσσάρων ανθρώπων σε δύο ινστιτούτα μασάζ, το ένα απέναντι από το άλλο, στην Ατλάντα, όπως διευκρίνισε η αστυνομική διεύθυνση της πόλης σε ανακοίνωση Τύπου.

«Με το που έφθασαν, οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις γυναίκες νεκρές στο εσωτερικό του ινστιτούτου μασάζ με εμφανή τραύματα από σφαίρες. Ακόμη επιτόπου, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για πυρά στην απέναντι πλευρά του δρόμου», όπου βρήκαν ακόμη μια γυναίκα νεκρή από σφαίρες, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ένας ύποπτος συνελήφθη αργά χθες το βράδυ, όπως ενημέρωσε από τη δική της πλευρά η αστυνομία της κομητείας Τσέροκι μέσω Facebook.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο Ρόμπερτ Άαρον Λονγκ, 21 ετών, υπάρχει, σύμφωνα με πλάνα από κάμερες ασφαλείας και στα τρία αιματηρά περιστατικά, πρόσθεσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της κομητείας στην Ατλάντα Τζέρναλ-Κονστιτούσιον.

Συνελήφθη σε απόσταση 240 χλμ. από την πόλη της Ατλάντας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πρώτο μακελειό έγινε σε ασιατικό ινστιτούτο μασάζ, όπου σκοτώθηκαν δύο γυναίκες ασιατικής καταγωγής, μια λευκή κι ένας λευκός.

Τα τέσσερα θύματα των δύο άλλων συμβάντων είναι επίσης γυναίκες ασιατικής καταγωγής, κατά την ίδια πηγή.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει εάν οι επιθέσεις στα τρία ινστιτούτα μασάζ είχαν κίνητρο το μίσος για την ασιατική κοινότητα.

Διαπράχθηκαν ωστόσο με φόντο την έξαρση των επιθέσεων εναντίον Αμερικανών ασιατικής καταγωγής τους τελευταίους μήνες.

«Οι τραγικές δολοφονίες στην Ατλάντα (...) επαναβεβαιώνουν πόσο απαραίτητο είναι να αναλάβουμε δράση, να προστατεύσουμε όλες τις περιθωριοποιημένες μειονότητες της Αμερικής από τον ρατσισμό», σχολίασε μέσω Twitter ο πολύ γνωστός ποινικολόγος Μπεν Κραμπ, που ανέλαβε να εκπροσωπήσει την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ.

Πάνω από 2.800 ρατσιστικές ενέργειες ή περιπτώσεις διακρίσεων σε βάρος Αμερικανών ασιατικής καταγωγής καταγγέλθηκαν μέσω διαδικτύου σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ από τον Μάρτιο ως τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με την οργάνωση Stop AAPI Hate.

Με πληροφορίες του AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM