ΗΠΑ: Δικαστής μπλόκαρε τη διάθεση λογισμικού κατασκευής όπλων από εκτυπωτή 3D

ΗΠΑ: Δικαστής μπλόκαρε τη διάθεση λογισμικού κατασκευής όπλων από εκτυπωτή 3D Facebook Twitter
0

Προσωρινό μέτρο με το οποίο εμποδίζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τη διανομή μέσω Διαδικτύου των σχεδίων ενός πλαστικού όπλου, το οποίο μπορεί να παραχθεί από τρισδιάστατους εκτυπωτές εξέδωσε Αμερικανός δικαστής, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Πολιτείας της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τον Μπομπ Φέργκιουσον, η Ουάσινγκτον και άλλες οκτώ Πολιτείες υπέβαλαν προσφυγή εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία κατέληξε σε συμβιβασμό με έναν ακτιβιστή υπέρ του δικαιώματος της οπλοκατοχής, επιτρέποντάς του να διανείμει ελεύθερα τα σχέδια.

Οι προσφεύγουσες πολιτείες υποστήριξαν πως τα όπλα που θα παράγονται με τρισδιάστατους εκτυπωτές – άρα δεν θα έχουν σειριακούς αριθμούς, και σχεδόν καθόλου μεταλλικά μέρη, κάτι που θα τους επιτρέπει να περνούν απροβλημάτιστα από συσκευές ανίχνευσης μετάλλων – μπορεί να πέσουν στα χέρια κακοποιών και τρομοκρατών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε ανάρτησή του χθες στο Twitter, πριν την απόφαση του δικαστή, έγραψε ότι η διάθεση όπλων από εκτυπωτές 3D ελεύθερα στο κοινό «δεν είναι πολύ λογικό» και ότι θα ελέγξει το θέμα.

 

Ο Κόντι Ουίλσον, ο υπέρμαχος της οπλοκατοχής, σχεδίαζε να διαθέσει μέσω Διαδικτύου τα σχέδια ελεύθερα σήμερα.

Ήδη, έχουν γίνει εκατοντάδες καταφορτώσεις τους. Εν μέρει, ο Ουίλσον βασίστηκε στη νομοθεσία που προστατεύει την ελευθερία του λόγου.

Άλλοι υποστηρικτές του δικαιώματος της οπλοκατοχής διατείνονται ότι μπορεί κανείς να κατασκευάζει μόνος του όπλα, χρησιμοποιώντας μεταλλικά μέρη, διότι όπως κρίνουν είναι νόμιμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 35 δισ. δολαρίων

Διεθνή / «Ιστορική συμφωνία» πώλησης φυσικού αερίου 35 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποτελεί αυστηρά εμπορική συναλλαγή, η οποία συνήφθη αποκλειστικά για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους, χωρίς πολιτικά κίνητρα
THE LIFO TEAM