ΗΠΑ: Δικαστής μπλόκαρε νόμο του Τενεσί που περιορίζει τις δημόσιες παραστάσεις drag

ΗΠΑ: Δικαστής μπλόκαρε νόμο του Τενεσί που περιορίζει τις δημόσιες παραστάσεις drag Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ομοσπονδιακός δικαστής στο Μέμφις του Τενεσί, μπλόκαρε προσωρινά νόμο που περιορίζει τις δημόσιες παραστάσεις drag, λέγοντας ότι είναι πιθανότατα «ασαφής και υπερβολικά ευρύς» ως προς τον περιορισμό του λόγου.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τενεσί, Μπιλ Λι, υπέγραψε τον Φεβρουάριο το νομοσχέδιο, αφότου πέρασε από το νομοθετικό σώμα της πολιτείας, και επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από σήμερα, Σάββατο 1η Απριλίου.

Στόχος του νόμου ήταν να περιοριστούν οι παραστάσεις από drag σε δημόσιο χώρο ή μπροστά σε παιδιά, θέτοντας την πολιτεία στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας που έχουν ξεκινήσει Ρεπουμπλικάνοι σε 15 περιοχές. 

«Σε αυτό το σημείο, το δικαστήριο διαπιστώνει ότι το καταστατικό είναι πιθανότατα τόσο ασαφές όσο και υπερβολικά ευρύ» δήλωσε ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Τόμας Πάρκερ, διορισμένος από τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην απόφασή του για τη χορήγηση προσωρινής περιοριστικής εντολής.

Επεσήμανε πως το κράτος απέτυχε να δικαιολογήσει τους επιδιωκόμενους περιορισμούς

Ο Λι είχε αναφέρει, παλαιότερα, πως στόχος ήταν η «προστασία των παιδιών», που «ήταν, δυνητικά, εκτεθειμένα στη σεξουαλική ψυχαγωγία». 

Ο δικαστής, όμως, τάχθηκε στο πλευρό των Friends of George's, μιας θεατρικής ομάδας LGBTQ με έδρα το Μέμφις που κατέθεσε αγωγή κατά της πολιτείας.

Λόγω της καμπάνιας των Ρεπουμπλικάνων, αρκετές προγραμματισμένες εκδηλώσεις drag ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μετά από διαμαρτυρίες, και πολλοί χώροι εκδηλώσεων αισθάνθηκαν αναγκασμένοι να μετατρέψουν παραστάσεις, που κρίνονταν ως φιλικές προς όλη την οικογένεια, σε εκδηλώσεις μόνο για ενήλικες. 

Οι καλλιτέχνες και ομάδες για τα πολιτικά δικαιώματα έχουν καταδικάσει τους προτεινόμενους κανονισμούς, λέγοντας ότι είναι αντισυνταγματικοί, περιττοί στο πλαίσιο των υφιστάμενων νόμων και ότι θα οδηγήσουν σε περαιτέρω παρενόχληση και βία κατά των gay και trans. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM