ΗΠΑ: Δικαστής ανέτρεψε την απαγόρευση αμβλώσεων στη Βόρεια Ντακότα

ΗΠΑ: Δικαστής ανέτρεψε την απαγόρευση αμβλώσεων στη Βόρεια Ντακότα Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Δικαστήριο στη Βόρεια Ντακότα ανέτρεψε την απαγόρευση που είχε επιβάλει η Πολιτεία αυτή στις αμβλώσεις –εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων– ανοίγοντας τον δρόμο για τη νομιμοποίηση της διαδικασίας, για πρώτη φορά εδώ και έναν και πλέον χρόνο.

Ο δικαστής Μπρους Ρόμανικ έκρινε ότι το Σύνταγμα της Πολιτείας προστατεύει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση προτού να καταστεί βιώσιμο το έμβρυο, όπως ζητούσαν οι πάροχοι υπηρεσιών τερματισμού της κύησης που είχαν προσφύγει κατά της απαγόρευσης. Η εντολή του δικαστή θα τεθεί σε εφαρμογή σε 14 ημέρες.

Τον Απρίλιο του 2023 ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότας Νταγκ Μπέργκαμ επικύρωσε τον νόμο που απαγόρευε τις αμβλώσεις. Οι γιατροί που έκαναν άμβλωση σε κάποια γυναίκα θα μπορούσαν να διωχθούν για κακούργημα, εκτός αν κινδύνευε η ζωή της.

Ο νόμος προέβλεπε επίσης εξαιρέσεις για τις περιπτώσεις βιασμού και αιμομιξίας, αλλά μόνο κατά τις πρώτες έξι εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΑΤΣΑΔΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

Διεθνή / Γιατί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ήταν ανάξια για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Καραμπατζός, σχολιάζει την είδηση και τον συμβολισμό της παράδοσης του μεταλλίου του Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM