ΗΠΑ: Δικαστής ανέτρεψε την απαγόρευση αμβλώσεων στη Βόρεια Ντακότα

ΗΠΑ: Δικαστής ανέτρεψε την απαγόρευση αμβλώσεων στη Βόρεια Ντακότα Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Δικαστήριο στη Βόρεια Ντακότα ανέτρεψε την απαγόρευση που είχε επιβάλει η Πολιτεία αυτή στις αμβλώσεις –εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων– ανοίγοντας τον δρόμο για τη νομιμοποίηση της διαδικασίας, για πρώτη φορά εδώ και έναν και πλέον χρόνο.

Ο δικαστής Μπρους Ρόμανικ έκρινε ότι το Σύνταγμα της Πολιτείας προστατεύει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση προτού να καταστεί βιώσιμο το έμβρυο, όπως ζητούσαν οι πάροχοι υπηρεσιών τερματισμού της κύησης που είχαν προσφύγει κατά της απαγόρευσης. Η εντολή του δικαστή θα τεθεί σε εφαρμογή σε 14 ημέρες.

Τον Απρίλιο του 2023 ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότας Νταγκ Μπέργκαμ επικύρωσε τον νόμο που απαγόρευε τις αμβλώσεις. Οι γιατροί που έκαναν άμβλωση σε κάποια γυναίκα θα μπορούσαν να διωχθούν για κακούργημα, εκτός αν κινδύνευε η ζωή της.

Ο νόμος προέβλεπε επίσης εξαιρέσεις για τις περιπτώσεις βιασμού και αιμομιξίας, αλλά μόνο κατά τις πρώτες έξι εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM