ΗΠΑ: Δικαστήριο έκρινε πως οι πολιτικοί απαγορεύεται να αποκλείουν επικριτές τους από τα social media

ΗΠΑ: Δικαστήριο έκρινε πως οι πολιτικοί απαγορεύεται να αποκλείουν επικριτές τους από τα social media Facebook Twitter
0

Εφετείο στις ΗΠΑ έκρινε ότι οι πολιτικοί δεν επιτρέπεται να αποκλείουν τους επικριτές τους από τα social media.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε σήμερα ότι μια πολιτικός από τη Βιρτζίνια παραβίασε το Σύνταγμα επειδή «μπλόκαρε» προσωρινά τις αναρτήσεις ενός προσώπου που της ασκούσε κριτική στη σελίδα της στο Facebook.

Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει την εκδίκαση μιας παρόμοιας υπόθεσης, με ενάγοντα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στη Νέα Υόρκη.

Το 4ο Εφετείο έκρινε ομόφωνα ότι η Φίλις Ράνταλ, η πρόεδρος του κομητειακού συμβουλίου του Λόουντουν, παραβίασε την πρώτη τροπολογία του Συντάγματος, που αφορά την ελευθερία του λόγου, επειδή απέκλεισε για 12 ώρες τον Μπράιαν Ντέιβισον από τον «τοίχο» της στον ιστότοπο.

Ο δικαστής Τζέιμς Γουίν απέρριψε το επιχείρημα της Ράνταλ ότι η σελίδα της είναι ιδιωτική, συμπεραίνοντας ότι το «διαδραστικό στοιχείο» της την καθιστά δημόσιο φόρουμ και ότι η ίδια προέβη σε παράνομες διακρίσεις.

Στο πρόσφατο παρελθόν, κατώτερα δικαστήρια έχουν εκδώσει αντικρουόμενες αποφάσεις σχετικά με το αν οι σελίδες κυβερνητικών αξιωματούχων στα social media συνιστούν δημόσια φόρα ή όχι.

Η σημερινή απόφαση είναι η πρώτη που λαμβάνεται από Εφετείο και κατά συνέπεια μπορεί να την επικαλεστούν άλλα δικαστήρια καθώς συνιστά προηγούμενο.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει επίσης προσφύγει στο 2ο Εφετείο του Μανχάταν, ζητώντας να ανατραπεί η απόφαση που εξέδωσε τον περασμένο Μάιο μια δικαστής, η οποία έκρινε ότι δεν επιτρέπεται να αποκλείσει τους επικριτές του από τον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Τραμπ έχει περισσότερους από 57 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter και το υπουργείο Δικαιοσύνης, που τον εκπροσωπεί σ' αυτήν την υπόθεση, υποστηρίζει ότι τον χρησιμοποιεί για να μεταφέρει τις απόψεις του και όχι ως πλατφόρμα για δημόσια συζήτηση, καθώς και ότι δεν είναι υποχρεωμένος, με βάση την πρώτη τροπολογία, να λαμβάνει μηνύματα που δεν επιθυμεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM