ΗΠΑ: Aυτές είναι οι πολιτείες-κλειδιά που θα κρίνουν τον νικητή

ΗΠΑ: Aυτές είναι οι πολιτείες-κλειδιά που θα κρίνουν τον νικητή Facebook Twitter
0

Μία ντουζίνα πολιτείες θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές στην αμερικανική εκλογική διαδικασία. Είναι οι πολιτείες-κλειδιά, όπου οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται στήθος με στήθος και δεδομένου του εκλογικού συστήματος μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα.

 

Η Χίλαρι Κλίντον κι ο Ντόναλντ Τραμπ επικεντρώνουν εκεί την προεκλογική τους εκστρατεία με συχνές επισκέψεις, αγνοώντας την υπόλοιπη χώρα.

 

Ορισμένες από τις πολιτείες-κλειδιά είναι περισσότερες επίμαχες από άλλες , είτε διότι ο αριθμός εκλεκτόρων είναι πολύ μεγάλος, είτε διότι τα ποσοστά των υποψηφίων είναι πολύ κοντά, είτε και για τα δύο.

 

 

Σε ποιον θα πάνε οι 29 μεγάλοι εκλέκτορες της Φλόριντα, της πολιτείας-κλειδί με τον μεγαλύτερο πληθυσμό; Σε ποιον θα πάνε οι 20 εκλέκτορες της Πενσιλβάνια, οι 18 του Οχάιο και οι 15 της Βόρειας Καρολίνας; Ποια σύνθεση πολιτειών μπορεί να δώσει τη νίκη στην Κλίντον, ή στον Τραμπ; Οι ειδικοί εκλογολόγοι μελετούν καθημερινά τους αριθμούς προσθέτοντας και αφαιρώντας ανάλογα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

 

Και η παραμικρή μεταβολή μπαίνει στο μικροσκόπιο, αφού και μικρές πολιτείες-κλειδιά, όπως η Αϊόβα με 6 εκλέκτορες, μπορούν να αλλάξουν το τελικό αποτέλεσμα.

 

Οι πολιτείες-κλειδιά για τις προεδρικές εκλογές:

 

 

Πολιτεία Εκλέκτορες

 

Φλόριντα 29

 

Πενσιλβάνια 20

 

Οχάιο 18

 

Μίσιγκαν 16

 

Τζόρτζια 16

 

Βόρεια Καρολίνα 15

 

Βιρτζίνια 13

 

Αριζόνα 11

 

Ουισκόνσιν 10

 

Κολοράντο 9

 

Αϊόβα 6

 

Νεβάντα 6

 

Νιού Χαμσάιρ 4

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ