ΗΠΑ: Άνδρας ζητά από δικαστήριο να μονομαχήσει με την πρώην σύζυγό του με σπαθιά σαμουράι

ΗΠΑ: Άνδρας ζητά από δικαστήριο να μονομαχήσει με την πρώην σύζυγό του με σπαθιά σαμουράι Facebook Twitter
Θέλει να μονομαχήσει με την πρώην του, με σπαθιά (Φωτογραφία αρχείου EPA)
0

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ πρώην συζύγων. Η μονομαχία με σπαθιά προφανώς δεν είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή αλλά ένας άνδρας από το Κάνσας αποφάσισε να πρωτοτυπήσει.

Ο 40χρονος Ντέιβιντ Όστρομ ζήτησε από δικαστή στην Αϊόβα να του επιτρέψει να μονομαχήσει με σπαθιά με την πρώην σύζυγό του και τον δικηγόρο της, προκειμένου να μπορέσει να «ξεριζώσει τις ψυχές από τα σώματά τους».

Στα έγγραφα που κατέθεσε στο δικαστήριο στις 3 Ιανουαρίου, ο 40χρονος ανέφερε πως η πρώην σύζυγός του, η 38χρονη Μπρίτζιτ Όστρομ και ο δικηγόρος της, Μάθιου Χάντσον, τον έχουν «καταστρέψει νομικά». Η διαμάχη του πρώην ζευγαριού για το διαζύγιο αφορά την κηδεμονία, το δικαίωμα επισκέψεων, αλλά και τη φορολογία.

Ο δικαστής έχει την εξουσία να επιτρέψει στις δύο πλευρές να επιλύσουν τις διαφορές τους στο πεδίο της μάχης, νομικά, υποστήριξε ο Ντέιβιντ Όστρομ, αναφέροντας ακόμη ότι η δίκη μέσω μονομαχίας «ποτέ δεν απαγορεύθηκε ρητά ή περιορίστηκε ως δικαίωμα στις ΗΠΑ». Επιπλέον, ζήτησε από τον δικαστή περιθώριο 12 εβδομάδων, προκειμένου να εξασφαλίσει σπαθιά σαμουράι.

Γιατί το έκανε ο 40χρονος

«Νομίζω ότι απάντησα στον παραλογισμό το κ. Χάντσον με τον δικό μου παραλογισμό», δήλωσε ο Όστρομ εξηγώντας αυτή την κίνησή του, ενώ διευκρίνισε ότι η σύζυγός του θα μπορούσε να επιλέξει τον δικηγόρο της ως εκπρόσωπό της στη μονομαχία.

Στην απάντησή του, ο Χάντσον ανέφερε ότι με δεδομένο πως μια μονομαχία μπορεί να καταλήξει σε θάνατο «τέτοια επακόλουθα πιθανότατα υπερέχουν των ζητημάτων που αφορούν τη φορολογία και την κηδεμονία», ενώ ζήτησε από τον δικαστή να απορρίψει το αίτημα.

Όσο παράλογο κι αν ακούγεται το αίτημα του 40χρονου, ο δικαστής Κρεγκ Ντρέισμερ δεν το απέρριψε απευθείας. Επικαλούμενος παρατυπίες στα έγγραφα που κατέθεσαν οι δύο πλευρές, τους διεμήνυσε ότι δεν θα βγάλει σύντομα απόφαση. «Μέχρι να ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες, αυτό το δικαστήριο δεν θα λάβει περαιτέρω δράση αναφορικά με το όποιο αίτημα ή ένσταση υποβάλει οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές», ανέφερε ο δικαστής.

  

Με πληροφορίες από το AP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM