«Ιός» γυναικομαστίας χτύπησε το πιο επίλεκτο σώμα του γερμανικού Στρατού

«Ιός» γυναικομαστίας χτύπησε το πιο επίλεκτο σώμα του γερμανικού Στρατού Facebook Twitter
7

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, φρουρά του υπουργείου Αμυνας, το πιο επίλεκτο σώμα του γερμανικού Στρατού, που πρωταγωνιστεί σε όλες τις επίσημες τελετές της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, πάσχει από γυναικομαστία. Και μάλιστα μόνο στον αριστερό μαστό.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 75% των περίπου 1.800 στρατιωτών που αποτελούν τη φρουρά παρουσιάζουν αυτό το φαινόμενο λόγω μίας άσκησης που πραγματοποιούν καθημερινά, κατά την οποία χτυπούν με δύναμη το όπλο τους στο αριστερό τους στήθος.


Η επανάληψη αυτής της κίνησης ενεργοποιεί ορμόνες που προκαλούν την αύξηση του ιστού στην περιοχή του μαστού. «Υπάρχει μία άμεση συσχέτιση ανάμεσα στη δραστηριότητα των στρατιωτών και στην ανάπτυξη του αριστερού τους μαστού», εξηγεί ο Μπιορν Κράπολ, υπεύθυνος πλαστικής χειρουργικής στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Βερολίνου. «Πρέπει να αλλάξουν την άσκησή τους», τονίζει ο γιατρός.


Η γυναικομαστία στους άντρες δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, αλλά η συχνότητα με την οποία εμφανίζεται στο συγκεκριμένο σώμα του γερμανικού Στρατού είναι εντυπωσιακή. Συχνά η γυναικομαστία προκαλείται από μία ανισορροπία ανάμεσα στα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων. Σε κάποια περιστατικά προκαλείται από τραυματισμό στο στήθος. Στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλείται από υπερβολικό βάρος, οπότε η αύξηση της μάζας του στήθους οφείλεται μόνο στην τοπική εναπόθεση λίπους. Συχνότερη είναι η εμφάνισή της στους εφήβους, ηλικίας 12-15 ετών, λόγω ορμονών, αλλά υποχωρεί έπειτα από ένα-δύο χρόνια.


Ομως, στην περίπτωση των γερμανών στρατιωτών, οι επιστήμονες δεν έχουν καταλάβει ακόμη πώς λειτουργεί ο μηχανισμός που ενεργοποιείται από το χτύπημα του όπλου στο στήθος και αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών στον οργανισμό.


Η γυναικομαστία θεραπεύεται με χειρουργική επέμβαση.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Η πραγματικότητα:Ομάδα επιστημόνων εξέτασε 211 γερμανούς στρατιώτες που την τελευταία εξαετία είχαν χειρουργηθεί για γυναικομαστία. Απ' αυτούς τους 211 οι 35 ανήκαν στην προεδρική φρουρά και οι 186 σε άλλα σώματα.Απ' τους 186, το ένα τρίτο είχε μεγέθυνση μόνο του αριστερού μαστού, το ένα τρίτο μόνο του δεξιού και το ένα τρίτο και των δύο. Αντιθέτως, απ' τους 35 οι 26 είχαν μεγέθυνση μόνο του αριστερού μαστού, οι 6 μόνο του δεξιού και οι 3 και των δύο.Συμπέρασμα επιστημόνων:«Αν ένας στρατιώτης της προεδρικής φρουράς παρουσιάσει γυναικομαστία, τότε με πιθανότητα 75% θα έχει μεγέθυνση μόνο του αριστερού μαστού».Συμπέρασμα κάποιων ξένων δημοσιογράφων που αναπαράγουν τα ελληνικά ΜΜΕ:«Το 75% των στρατιωτών της προεδρικής φρουράς πάσχει από γυναικομαστία».Μήπως αντί για τις «Διδαχές και Προφητείες» μοναχών του Αγίου Όρους θα ήταν καλύτερο τα τηλεοπτικά μας περιοδικά να δίνουν δώρο το βιβλίο του John Allen Paulos «Innumeracy»;Η έρευνα (αγγλιστί): http://bit.ly/VC4g9Z