Ιντλίμπ: Δεκάδες Τούρκοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ερντογάν

Ιντλίμπ: Δεκάδες Τούρκοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ερντογάν Facebook Twitter
2

Τουλάχιστον 34 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται το Συριακό Παρατηρητήριο.

Τον συγκεκριμένο αριθμό των νεκρών δεν επιβεβαιώνει η Άγκυρα, με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως οι νεκροί Τούρκοι είναι 22.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από τη συριακή αεροπορία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο, με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών και ανώτατων στελεχών του στρατού, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση στην Ιντλίμπ - όπου η επίθεση του συριακού στρατού, με τη συνδρομή των Ρώσων, για την επανακατάληψη του τελευταίου θήλακα αντίστασης των ανταρτών, έχει εκτοπίσει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επίθεση για τις τουρκικές δυνάμεις σε διάστημα μιας ημέρας, από τη στιγμή που η Άγκυρα άρχισε να αναπτύσσει χιλιάδες στρατιώτες στην Ιντλίμπ, σε μία προσπάθεια να σταματήσει την προώθηση των στρατευμάτων του Μπασάρ αλ Άσαντ και των συμμάχων του.

Λίγο μετά την επίθεση, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ - χωρίς, πάντως, να έχει γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. 

Με πληροφορίες από Reuters/Al Jazeera/Anadolu

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια