Ιντλίμπ: Δεκάδες Τούρκοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ερντογάν

Ιντλίμπ: Δεκάδες Τούρκοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ερντογάν Facebook Twitter
2

Τουλάχιστον 34 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται το Συριακό Παρατηρητήριο.

Τον συγκεκριμένο αριθμό των νεκρών δεν επιβεβαιώνει η Άγκυρα, με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως οι νεκροί Τούρκοι είναι 22.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από τη συριακή αεροπορία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο, με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών και ανώτατων στελεχών του στρατού, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση στην Ιντλίμπ - όπου η επίθεση του συριακού στρατού, με τη συνδρομή των Ρώσων, για την επανακατάληψη του τελευταίου θήλακα αντίστασης των ανταρτών, έχει εκτοπίσει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επίθεση για τις τουρκικές δυνάμεις σε διάστημα μιας ημέρας, από τη στιγμή που η Άγκυρα άρχισε να αναπτύσσει χιλιάδες στρατιώτες στην Ιντλίμπ, σε μία προσπάθεια να σταματήσει την προώθηση των στρατευμάτων του Μπασάρ αλ Άσαντ και των συμμάχων του.

Λίγο μετά την επίθεση, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ - χωρίς, πάντως, να έχει γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. 

Με πληροφορίες από Reuters/Al Jazeera/Anadolu

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια