Ιντλίμπ: Δεκάδες Τούρκοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ερντογάν

Ιντλίμπ: Δεκάδες Τούρκοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ερντογάν Facebook Twitter
2

Τουλάχιστον 34 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται το Συριακό Παρατηρητήριο.

Τον συγκεκριμένο αριθμό των νεκρών δεν επιβεβαιώνει η Άγκυρα, με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως οι νεκροί Τούρκοι είναι 22.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από τη συριακή αεροπορία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο, με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών και ανώτατων στελεχών του στρατού, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση στην Ιντλίμπ - όπου η επίθεση του συριακού στρατού, με τη συνδρομή των Ρώσων, για την επανακατάληψη του τελευταίου θήλακα αντίστασης των ανταρτών, έχει εκτοπίσει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επίθεση για τις τουρκικές δυνάμεις σε διάστημα μιας ημέρας, από τη στιγμή που η Άγκυρα άρχισε να αναπτύσσει χιλιάδες στρατιώτες στην Ιντλίμπ, σε μία προσπάθεια να σταματήσει την προώθηση των στρατευμάτων του Μπασάρ αλ Άσαντ και των συμμάχων του.

Λίγο μετά την επίθεση, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ - χωρίς, πάντως, να έχει γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. 

Με πληροφορίες από Reuters/Al Jazeera/Anadolu

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια