Ηνωμένο Βασίλειο: Τριπλασιάστηκαν τα ομοφοβικά εγκλήματα τα τελευταία πέντε χρόνια

Ηνωμένο Βασίλειο: Τριπλασιάστηκαν τα ομοφοβικά εγκλήματα τα τελευταία πέντε χρόνια Facebook Twitter
EPA
0

Τα ομοφοβικά εγκλήματα ή ομοφοβικές επιθέσεις φέρεται να έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, αποκαλύπτουν σχετικά στοιχεία.

Ο αριθμός των αναφερόμενων ομοφοβικών εγκλημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, από 6.655 το 2014-15 σε 18.465 το 2019-20.

Τα στοιχεία παρουσίασε το BBC και αποτελούν δεδομένα από τα 45 αστυνομικά τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, η αύξηση θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα των περισσότερων αναφορών που γίνονται, οι υποστηρικτές των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων δήλωσαν ότι η αύξηση των εγκλημάτων μίσους είναι μια πραγματική αύξηση επιθέσεων και οι αναφορές είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» .

20% αύξηση σε έναν χρόνο


Οι αστυνομικές αναφορές για ομοφοβικά εγκλήματα μίσους έχουν αυξηθεί κατά 20% μόνο τον τελευταίο χρόνο. Η αναπληρώτρια αρχηγός της αστυνομίας Julie Cooke, επικεφαλής για τα ΛΟΑΤ+ ζητήματα στο Συμβούλιο των Αρχηγών της Εθνικής Αστυνομίας, δήλωσε στο BBC: «Θα μπορούσα να βρω πολλά παραδείγματα όπου τα καταφέρνουμε σωστά. Αλλά παίρνω απολύτως σοβαρά αυτά στα οποία δεν το κάνουμε. Και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι βελτιωνόμαστε και μαθαίνουμε από εκείνες τις στιγμές που δεν τα έχουμε κάνει σωστά τα πράγματα», είπε.

«Είναι πολύ υψηλός ο αριθμών εκείνων που δεν αναφέρουν τα εγκλήματα αυτά. Λοιπόν, παρακαλώ βγείτε μπροστά. Κι αν δεν λαμβάνετε τη σωστή απάντηση που θα περιμένατε, βεβαιωθείτε ότι το αναφέρετε και αυτό.


Η διευθύνουσα σύμβουλος της Stonewall, Nancy Kelley, δήλωσε ότι στο BBC: «Βλέπουμε σίγουρα μια πραγματική αύξηση στα άτομα που φτάνουν για να ζητήσουν βοήθεια σε όλους τους ΛΟΑΤ οργανισμούς. Λοιπόν, ανησυχούμε πολύ ότι πρόκειται για μια πραγματική αύξηση των ανθρώπων που δέχονται επίθεση, λόγω του ποιες/οι είναι και ποιο άτομο αγαπούν. Γνωρίζουμε ότι το 80% των ΛΟΑΤ ατόμων δεν αναφέρουν εγκλήματα μίσους. Αυτή είναι λοιπόν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ένα από τα βασικά βήματα για να το αλλάξουμε αυτό είναι να το κάνουμε ορατό και να σηκωθούμε και να πούμε ότι δεν πρέπει να βιώνουμε τέτοιου είδους μίσος και κακοποίηση».

Σημειώνεται ότι το πιο πρόσφατο θύμα ομοφοβικής επίθεσης στη Βρετανία είναι ένας ομοφυλόφιλος εργαζόμενος στο NHS στου οποίου το αυτοκίνητο βρέθηκε οξύ. Όπως αποκάλυψε, αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι του στη Σκωτία και να μετακομίσει στην Αγγλία με τον σύντροφό του για να ξεφύγει από μήνες ομοφοβικής κακοποίησης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM