Ένας άνδρας από την Ινδονησία με κορωνοϊό, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που αποτελούσε για τους γύρω του, ανέβηκε σε μία πτήση μεταμφιεσμένος, με τα στοιχεία της συζύγου του.

 

Για να περάσει από τον έλεγχο, ο D.W (μόνο τα αρχικά του δόθηκαν στη δημοσιότητα), φόρεσε νικάμπ που κάλυπτε το πρόσωπό του, κρατώντας ανά χείρας το διαβατήριο της γυναίκας του και το δικό της αρνητικό τεστ για Covid-19. 

 

Ο άνδρας κατάφερε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο ξεγελώντας τις αρχές, και ίσως να μην τον έπιαναν ποτέ, αν δεν είχε αλλάξει ρούχα μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους, την ώρα της πτήσης. Μία αεροσυνοδός που αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, σήμανε τον συναγερμό. 

 

Η αστυνομία της χώρας ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε, ο άνδρας υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού και τέθηκε υπό κράτηση.

 

Αφού διαγνώστηκε με κορωνοϊό, του ζητήθηκε να παραμείνει σε καραντίνα για το προβλεπόμενο διάστημα. Μόλις τελειώσει η καραντίνα του, θα διωχθεί ποινικά για τα υπόλοιπα αδικήματα. 

 

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ινδονησία, που μετατρέπεται σε νέο επίκεντρο της πανδημίας στην Ασία. Η χώρα μετρά καθημερινά περίπου 50.000 περιστατικά. Τα νοσοκομεία είναι πλήρη ασθενών και υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό, όπως το οξυγόνο. 

 

Με πληροφορίες από BBC