Ινδονησία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Ιάβα

Ινδονησία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Ιάβα Facebook Twitter
0

Πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 26 ανθρώπων, ενώ 19 ακόμη αγνοούνται, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

 Η μείωση των πλημμυρών έφερε στο φως το μέγεθος των ζημιών με τα σπίτια να έχουν μετατραπεί σε ερείπια, οχήματα να έχουν ανατραπεί και οι δρόμοι να έχουν γεμίσει λάσπη και συντρίμμια.

Ανάμεσα στα θύματα της κακοκαιρίας είναι περισσότερα από 10 παιδιά, ηλικία μικρότερης των 12 ετών, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.

Σε άλλη περιοχή της δυτικής Ιάβας, μία κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες προκάλεσε επίσης τον θάνατο τριών ανθρώπων, ενώ ένας άνθρωπος αγνοείται.

Η εθνική υπηρεσία διαχείρισης των καταστροφών συνέστησε στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια αυτής της ξηρής περιόδου λόγω του κλιματικού φαινομένου Λα Νίνια -κατά το οποίο παρατηρείται ψύξη των νερών του Ειρηνικού που οδηγεί σε μείωση της θερμοκρασίας και σε μετεωρολογικές μεταβολές- που ευθύνεται για τις ασυνήθεις βροχοπτώσεις στην Ινδονησία.

Τον Ιούνιο, σχεδόν 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις κατολισθήσεις που έπληξαν την κεντρική Ιάβα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υποθέσεων Αιχμαλώτων Χούτι δήλωσε την Παρασκευή ότι η ομάδα θα απελευθερώσει περισσότερους από 100 κρατούμενους σε «μια μονομερή ανθρωπιστική πρωτοβουλία»
NEWSROOM