Ινδονησία: Λήξη συναγερμού για πιθανό τσουνάμι

Ινδονησία: Λήξη συναγερμού για πιθανό τσουνάμι Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι που εκδόθηκε έπειτα από σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών που έπληξε το νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας, ανακοίνωσε η Γεωφυσική Υπηρεσία της χώρας.

Η προειδοποίηση παρέμεινε σε ισχύ για χρονικό διάστημα περίπου 40 λεπτών.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ούτε για θύματα από τον σεισμό, ο οποίος σημειώθηκε σε απόσταση 280 χλμ. νότια της επαρχίας Γκοροντάλο και σε βάθος 43 χιλιομέτρων.

Ο σεισμός ήταν «ισχυρός και με διάρκεια», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Τζίνα Σίρανγκ, κάτοικος του Μανάντο, πρωτεύουσας της επαρχίας Βόρειο Σουλαουέζι, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Η Ινδονησία κατέγραψε πέρυσι τον βαρύτερο απολογισμό νεκρών από φυσική καταστροφή εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, έπειτα από δύο μεγάλα τσουνάμι και αρκετούς μετασεισμούς.

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στο Πάλου, που βρίσκεται επίσης στο Κεντρικό Σουλαουέζι, όπου σημειώθηκε ο σημερινός σεισμός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM