Ινδία: Τουλάχιστον 46 νεκροί από πνιγμό κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτασμών

Ινδία: Τουλάχιστον 46 νεκροί από πνιγμό κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτασμών Facebook Twitter
Φωτ. από τους εορτασμούς στην Ινδία / Χ
0

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι πνίγηκαν στην Ινδία, κατά τη διάρκεια ινδουιστικής γιορτής στα βόρεια της χώρας.

Οι πνιγμοί οφείλονται στην υπερχείλιση των ποταμών και των λιμνών, εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών στην Ινδία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι άνθρωποι πνίγηκαν καθώς πλένονταν, κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών εορτασμών.

Ανάμεσα στους 46 νεκρούς ήταν 37 παιδιά και επτά γυναίκες, ενώ σημειώνεται πως πνίγηκαν σε ξεχωριστά συμβάντα σε 15 περιοχές του κρατιδίου Μπιχάρ, σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών. Στο παρελθόν στην Ινδία έχουν σημειωθεί πολύνεκρα ποδοπατήματα κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών, ωστόσο οι πνιγμοί είναι σπάνιοι.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένοι ποταμοί και λίμνες του κρατιδίου είχαν φουσκώσει, μετά τις πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές. Οι πιστοί γιόρταζαν το ετήσιο φεστιβάλ Τζιβιπουτρίκα Βρατ, κατά το οποίο οι γυναίκες νηστεύουν για 24 ώρες και προσεύχονται για την ευημερία των παιδιών τους. Πηγαίνουν επίσης σε ποταμούς και λίμνες κοντά στα σπίτια τους για να πλυθούν, συχνά συνοδευόμενες από τα παιδιά τους.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων με το ποσό των 400.000 ρουπιών, δηλαδή περίπου 4.700 ευρώ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM