Ινδία: Στο Δελχί κατασκευάζουν τεράστιους «πύργους νέφους» για να απορροφήσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση

Ινδία: Στο Δελχί κατασκευάζουν τεράστιους «πύργους νέφους» για να απορροφήσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση Facebook Twitter
0

Το να ζει κανείς στην πρωτεύουσα της Ινδίας, στο Δελχί, είναι πραγματικά επώδυνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το Δελχί αποφάσισε να κατασκευάσει τεράστιους «πύργους νέφους» για να απορροφήσει τη ρύπανση του αέρα αλλά αυτό δεν φαίνεται να μειώνει το σοβαρό πρόβλημα των κατοίκων.

Κάθε χρόνο, η αιθαλομίχλη «πνίγει» την πόλη, από τον Οκτώβριο καθώς η έντονη καλοκαιρινή ζέστη υποχωρεί, και οι κάτοικοι αντιλαμβάνονται δεν θα υπάρχει άλλος καθαρός γαλάζιος ουρανός μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Ο χειμώνας στο Δελχί δεν είναι ευχάριστος για κανέναν, καθώς αν κοιμηθεί κάποιος με ένα παράθυρο ελαφρώς ανοιχτό, θα ξυπνήσει με πονόλαιμο και τη μυρωδιά του νέφους.

Τα υπαίθρια αθλήματα καθίστανται αδύνατα. Οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι η φετινή ατμοσφαιρική ρύπανση θα καταστήσει πιο ευάλωτους στον κορωνοϊό 20 εκατομμύρια κατοίκους του Δελχί, κάτι που συνεπάγεται πως αυτές οι συνθήκες είναι όντως ιδιαίτερα επικίνδυνες για τον πληθυσμό που μένει στην πόλη.

Ωστόσο, για τη συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού στο Δελχί και άλλες μητροπόλεις, δεν υπάρχει διαφυγή από την τοξική αιθαλομίχλη. Οι περισσότεροι εργάτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εργάζονται έξω, εκτεθειμένοι στην ατμοσφαιρική ρύπανση όλη την ημέρα, και τα βράδια το πρόβλημα επιδεινώνεται καθώς οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν και χρησιμοποιούν πυρκαγιές στερεών καυσίμων για να παραμείνουν ζεστοί.

Δεν αποτελούν εξάλλου έκπληξη τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από το Ινστιτούτο Υγείας που κατατάσσουν την Ινδία ως την χώρα με τον πιο μολυσμένο αέρα στον κόσμο. Η έκθεση State of Global Air 2020 αναφέρει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει περισσότερα από 116.000 βρέφη ετησίως σε αυτήν τη χώρα.

Ωστόσο, χρόνο με το χρόνο, η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και τη ρύπανση στο Δελχί καταλήγει σε ένα παιχνίδι πολιτικών κατηγοριών, με την κεντρική κυβέρνηση να κατηγορεί τις αρχές στο Δελχί και το Δελχί να κατηγορεί την κεντρική κυβέρνηση.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό πλησιάζουν τα 7,8 εκατομμύρια

Την ίδια ώρα, τα 7,76 εκατομμύρια έφθασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν άλλα 54.366, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη 690 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 117.306 νεκρούς.

Η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην υφήλιο κατατάσσεται επίσης δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 8,3 εκατομμύρια. Με βάση τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός των νεκρών χαρακτηρίζεται — σε σύγκριση με αυτόν των ΗΠΑ — μάλλον χαμηλός.

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ