Ινδία: Οργή για μονάδα Covid-19 αποκλειστικά για δικαστές - Σε πολυτελές ξενοδοχείο

ινδια Facebook Twitter
EPA
0

Οι αρχές στο Δελχί έδωσαν εντολή προκειμένου ένα πολυτελές ξενοδοχείο να μετατραπεί σε ιατρική εγκατάσταση Covid-19, ώστε να τη χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου και οι οικογένειές τους, προκαλώντας οργή σε μια πόλη όπου δεν υπάρχουν κρεβάτια ή οξυγόνο για εκατοντάδες ανθρώπους.

Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι δέχθηκε ένα αίτημα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί λόγω της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και έκλεισε 100 δωμάτια στο ξενοδοχείο Ashoka για τους δικαστές του σώματος αυτού. Τη διεύθυνση της εγκατάστασης θα αναλάβει νοσοκομείο της πόλης, πρόσθεσε.

Ο Τζαιβίρ Σεργκίλ, δικηγόρος και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Congress, δήλωσε πως η απόφαση της κυβέρνησης αντίκειται στο δικαίωμα στην ισότητα, το οποίο κατοχυρώνει το Σύνταγμα, και το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει την ειδική μεταχείριση.

«Για χάρη της δικαιοσύνης, της ακεραιότητας και της πίστης στο δικαστικό σύστημα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί πρέπει να αναιρέσει την εντολή», είπε. Ούτε η γραμματεία του Ανώτατου Δικαστηρίου του Δελχί ούτε η πολιτειακή κυβέρνηση του Δελχί έχουν απαντήσει.

Η πρωτεύουσα της Ινδίας είναι μία από τις χειρότερα πληττόμενες πόλεις στο εκρηκτικό δεύτερο κύμα που σαρώνει τη χώρα, όπου ένας στους τρεις ανθρώπους, που εξετάζεται για τον ιό, βγαίνει θετικός. Τα νοσοκομεία διώχνουν ασθενείς, καθώς δεν έχουν κρεβάτια ή οξυγόνο για να τους κρατήσουν ζωντανούς. Η πόλη αναφέρει έναν θάνατο κάθε 4 λεπτά κατά μέσο όρο.

Οι δικαστές δεν εντάσσονται στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής και τα περισσότερα δικαστήρια λειτουργούν ψηφιακά.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί θα έκανε καλά να απορρίψει την προσφορά του ξενοδοχείου Ashoka ή να την ακυρώσει, στην περίπτωση που τη ζήτησε το ίδιο», σημειώνει ο Άακαρ Πάτερλ, πολιτικός σχολιαστής και πρώην επικεφαλής του παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ινδία. Δεν μπορούν να καταγράφονται διακρίσεις «από εκείνους που έχουν αναλάβει να τις αποτρέπουν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Διεθνή / Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας και τις χιλιάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες σε πόλεις όλου του κόσμου προς τιμήν του Pride, νέα έρευνα αποκαλύπτει τους must - visit προορισμούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Διεθνή / Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Η Τεχεράνη δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα καθίστανται πλέον «ανώφελες», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για συνενοχή στα ισραηλινά πλήγματα
LIFO NEWSROOM
Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Διεθνή / Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Το GHF δέχεται έντονη κριτική τόσο από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όσο και από τον ΟΗΕ, για περιορισμένη διανομή βοήθειας, ελλιπή πρόσβαση και καταγγελίες για έλεγχο των δικαιούχων
LIFO NEWSROOM