Στη σύλληψη ενός ιερέα και δύο από τους άνδρες ακολούθους του προχώρησε η αστυνομία της πολιτείας Ούταρ Πραντές, στην Ινδία, καθώς κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μας γυναίκας 50 ετών. 

 

Η αστυνομία συνέλαβε τον ιερέα το βράδυ της Πέμπτης, καθώς κατηγορείται για τον βιασμό και τη δολοφονία, που έγιναν σε ναό της Budaun την Κυριακή, σύμφωνα με τις τοπικές δικαστικές αρχές. Δύο ακόμη άνδρες, «μαθητές» του ιερέα, είχαν συλληφθεί την Τετάρτη. «Το θύμα είχε επισκεφθεί τον ναό σε ένα γειτονικό χωριό και εκεί φέρεται ότι βιάστηκε», αναφέρουν οι αρχές προσθέτοντας πως οι τρεις άνδρες άφησαν το σώμα του θύματος έξω από το σπίτι της, τα μεσάνυχτα. «Η οικογένεια επισκεπτόταν συχνά τον ναό και έτσι οι κατηγορούμενοι ήξεραν πού έμενε το θύμα.» 

 

Ο ιερέας συνελήφθη σε μία καλύβα σε ένα βουνό κοντά στο χωριό του, μετά από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κρυβόταν εκεί. Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν πως το θύμα είχε πέσει σε ένα πηγάδι και πως τη βοήθησαν να βγει από εκεί, και πως την άφησαν ζωντανή έξω από το σπίτι της. Η οικογένεια ωστόσο αναφέρει πως η γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην είσοδο. Σύμφωνα πάντα με τις δικαστικές αρχές η νεκροτομή έδειξε πως ο θάνατος της γυναίκας οφείλεται σε σοκ από εκτεταμένη εσωτερική αιμορραγία, ενώ είχε σπασμένο το ένα πλευρό της. Παράλληλα υπήρχαν τραυματισμοί στα γεννητικά όργανα. 

 

Η αστυνομία ανέφερε πως οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για βιασμό και φόνο. Όπως μεταδίδει το CNN η ανώτερη ποινή για τον φόνο είναι η θανατική ποινή και για τον ομαδικό βιασμό τα ισόβια. Παράλληλα διενεργείται εσωτερική έρευνα και για το τοπικό αστυνομικό τμήμα καθώς οι εκεί αξιωματούχοι φέρονται να καθυστέρησαν. Ο υπεύθυνος αξιωματικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. 

 

Σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά στοιχεία, έχουν καταγγελθεί 32.000 υποθέσεις βιασμού από το 2019, δηλαδή ένας βιασμός ανά 17 λεπτά. Οι ειδικοί ωστόσο αναφέρουν πως ο αριθμός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος καθώς το στίγμα που συνδέεται με τις σεξουαλικές επιθέσεις και ο αποκλεισμός των θυμάτων αποτρέπουν την καταγγελία των επιθέσεων. 

 

 

Με πληροφορίες από CNN