Ινδία: Κατηγορίες σε τέσσερις άνδρες για τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο γυναίκας Ντάλιτ

Ινδία: Κατηγορίες σε τέσσερις άνδρες για τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο γυναίκας Ντάλιτ Facebook Twitter
Ινδία: Κατηγορίες σε τέσσερις άνδρες για τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο γυναίκας Ντάλιτ (Pixabay/Αρχείο)
0

Τέσσερις άνδρες στην Ινδία κατηγορούνται ότι βίασαν ομαδικά μια 19χρονη γυναίκα Ντάλιτ, η οποία στη συνέχεια κατέληξε. Η υπόθεση προκάλεσε οργή σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και διεθνώς.

Η γυναίκα εισήχθη σε νοσοκομείο στο Δελχί μετά από επίθεση που δέχτηκε στη βόρεια πολιτεία του Uttar Pradesh τον Σεπτέμβριο. Δύο εβδομάδες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Ο χειρισμός της έρευνας από τις αρχές επικρίθηκε ευρέως, με αρκετούς να ισχυρίζονται ότι η τοπική αστυνομία σκόπιμα κακοδιαχειρίστηκε την υπόθεση.

Στη συνέχεια την ανέλαβαν τα Κεντρικά Γραφεία Ερευνών της Ινδίας.

Οι τέσσερις ύποπτοι, που όλοι του ανήκαν σε ανώτερη κοινωνική τάξη, φέρονται να επιτέθηκαν και να βίασαν το θύμα σε ένα χωράφι στην περιοχή Hathras.

Η οικογένεια του θύματος κατηγόρησε την τοπική αστυνομία ότι αποτέφρωσε το σώμα της χωρίς τη συγκατάθεσή τους, αν και οι αρχές το αρνήθηκαν. Ένας ανώτερος κρατικός αξιωματούχος φάνηκε επίσης να υπονοεί ότι η γυναίκα δεν βιάστηκε επειδή δεν βρέθηκε σπέρμα.

Οι Ντάλιτ, τα άτομα της πέμπτης και κατώτατης κάστας (επί της ουσίας είναι εκτός κάστας και αναφέρονται ως ανέγγιχτες) στην Ινδία, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ινδικής κοινωνίας, γύρω στο 25% των ινδουιστών.

Τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν εκτεταμένες διακρίσεις, ακόμη και βία στην Ινδία, παρά τους νόμους για την προστασία τους.

Ο βιασμός και η σεξουαλική βία βρίσκονται στο προσκήνιο στην Ινδία από την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας σε λεωφορείο του Δελχί το 2012.

Η υπόθεση οδήγησε σε τεράστιες διαμαρτυρίες και αλλαγές στους νόμους περί βιασμού στη χώρα. Ωστόσο, υπήρξαν ελάχιστα σημάδια βελτίωσης στα ποσοστά εγκλημάτων κατά γυναικών και κοριτσιών.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ