Ιαπωνία: Τα τελευταία γενέθλια της πριγκίπισσας Μάκο ως μέλους της αυτοκρατορικής οικογένειας

Ιαπωνία: Η πριγκίπισσα Μάκο γιορτάζει τα τελευταία της γενέθλια ως μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας Facebook Twitter
Η μεγαλύτερη κόρη του πρίγκιπα διαδόχου Ακισίνο και της συζύγου του Κίκο, στον κήπο της αυτοκρατορικής κατοικίας της οικογένειάς της στην Ακασάκα του Τόκιο - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιωπανίας κλείνει τα 30 σήμερα, Σάββατο. Και τα γενέθλια αυτά είναι τα τελευταία της ως μέλους της αυτοκρατορικής οικογένειας, προτού παντρευτεί τον «κοινό θνητό» σύντροφό της, την ερχόμενη εβδομάδα


Ο γάμος της την προσεχή Τρίτη με τον Κέι Κομούρο θα σημαίνει πως θα γίνει κι αυτή απλή πολίτις, καθώς όπως το ορίζει το πρωτόκολλο, οι γυναίκες της αυτοκρατορικής οικογένειας δεν μπορούν να διατηρήσουν τον τίτλο τους μετά το γάμο. 

Οι πριγκίπισσα Μάκο και ο Κομούρο (ο οποίος επέστρεψε τέλη Σεπτέμβρη στην Ιαπωνία από τη Νέα Υόρκη για τον γάμο) γνωρίστηκαν ενώ σπούδαζαν στο Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο το 2012. 

Πριν τους αρραβώνες του με την 30χρονη, ο Κομούρο ήταν γνωστός σαν ο «Πρίγκιπας της Θάλασσας» λόγω της εμφάνισής του στην τουριστική καμπάνια της πόλης Φουτζισάουα, νοτίως του Τόκιο. 

Ιαπωνία: Τα τελευταία γενέθλια της πριγκίπισσας Μάκο ως μέλους της αυτοκρατορικής οικογένειας Facebook Twitter
Επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη στις 27 Σεπτεμβρίου ο Κέι Κομούρο εν όψει του γάμου του - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ


Τα τρία χρόνια αρραβώνα Μάκο και Κομούρο σημαδεύτηκαν από πολλή αμφισβλήτηση και δίχασαν την ιαπωνική κοινή γνώμη, με αφετηρία ένα δημοσίευμα εφημερίδας που υποστήριζε πως ο νεαρός εμπλεκόταν σε οικονομικό σκάνδαλο. 
 


Στις αρχές του 2018 ο γάμος αναβλήθηκε, όταν τα tabloid άρχισαν να ασχολούνται με μια οικονομική διαφορά ανάμεσα στην μητέρα του Κομούρο και τον πρώην αρραβωνιαστικό της. 

Ο τελευταίος υποστήριξε ότι ο Κομούρο και η μητέρα του δεν του ξεπλήρωσαν οφειλή περίπου 36.000 δολαρίων, τα οποία δαπανήθηκαν για τις σπουδές του 29χρονου στην Ιαπωνία. Ο Κομούρο έχει δηλώσει ότι τα χρήματα δόθηκαν από τον αρραβωνιαστικό της μητέρας του ως δώρο και όχι ως δάνειο
 


Όπως, μάλιστα, ανακοινώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, η εξαντλητική αυτή ενασχόληση των μίντια με τον αρραβώνα της τα τρία αυτά χρόνια, προκάλεσαν στην πριγκίπισσα Μάκο κάποια μορφή διαταραχής μετατραυματικού στρες. 

Οι μελλόνυμφοι αναμένεται να μετακομίσουν στην Νέα Υόρκη όπου ο Κομούρο θα εργαστεί ως δικηγόρος. 

Στην Ιαπωνία, οι γυναίκες αποκλείονται από τη διαδοχή του θρόνου και όταν παντρεύονται «κοινό θνητό», υποχρεούνται να αποκηρύξουν και τον αυτοκρατορικό τους τίτλο. Η πριγκίπισσα Μάκο θα γίνει η πρώτη γυναίκα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που δεν θα λάβει το ποσό που συνοδεύει την αποχώρηση από την αυτοκρατορική οικογένεια. 

Με πληροφορίες από CNN/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ