Ιαπωνία: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και άλλες περιοχές- Έως τις 20 Ιουνίου

Ιαπωνία: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και άλλες περιοχές- Έως τις 20 Ιουνίου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Ιαπωνία παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και άλλες περιοχές έως τις 20 Ιουνίου, δηλαδή περίπου ένα μήνα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων.

 

Η πρωτεύουσα και άλλες 8 περιφέρειες είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 31 Μαΐου. Όμως, αυτό το μέτρο παρατάθηκε, καθώς παραμένει ασφυκτική η πίεση στο σύστημα υγείας.

 

Τις τελευταίες ημέρες η Ιαπωνία έχει δει να αυξάνονται σε αριθμό ρεκόρ οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, παρότι υποχωρούν τα νέα κρούσματα.

 

Ανησυχώντας για τα νέα στελέχη του κορωνοϊού- όπως και για τον αργό ρυθμό με τον οποίο κυλά ο εμβολιασμός- γιατροί, κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ζητούν την ακύρωση των Ολυμπιακών αγώνων, η έναρξη των οποίων είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου.

 

Τόσο οι διοργανωτές όσο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δημοσίως επιμένουν ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά, ακόμη και υπό αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό. Την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Τζον Κόατς, ο οποίος επιβλέπει τις προετοιμασίες στην Ιαπωνία, ξεκαθάρισε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν ακόμη κι αν το Τόκιο είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει περίπου 727.000 κρούσματα κορωνοϊού και 12.595 θανάτους έως τώρα. Σχεδόν το 6% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, το χαμηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, περίπου το 30% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί έως τα τέλη Ιουλίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιασουτόσι Νισιμούρα.

 

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έχει δηλώσει πως το 80% των 10.500 αθλητών που αναμένονται στην Ιαπωνία θα φτάσουν εκεί εμβολιασμένοι. Την Πέμπτη κάλεσε τα μέλη των αποστολών να κάνουν το εμβόλιο αν μπορούν.

 

Οι Ολυμπιακοί αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές από το εξωτερικό, αλλά στη χώρα αναμένονται περίπου 90.000 άνθρωποι- αθλητές, προπονητές και άλλα μέλη αποστολών. Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα επιτραπεί να βρεθούν στις κερκίδες των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων Ιάπωνες φίλαθλοι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Διεθνή / ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Η ΕΕ εγκρίνει το SAFE, νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 150 δισ. ευρώ για κοινές αμυντικές προμήθειες, ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και στήριξη της Ουκρανίας – Ποιες χώρες συμμετέχουν και τι περιλαμβάνει
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Διεθνή / Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Η Γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (CEA) διέθεσε 90.000 ευρώ για να αντικρούσει έρευνα που υποστηρίζει ότι οι πυρηνικές δοκιμές στη Γαλλική Πολυνησία υπερεκτιμήθηκαν, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων
LIFO NEWSROOM
Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Διεθνή / Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη επιδεινώνεται, με εκατομμύρια εκτοπισμένα άτομα και εκατομμύρια άλλους να αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια
LIFO NEWSROOM