Ιαπωνία: Ο Άμπε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -Πακέτο στήριξης 990 δισ. δολαρίων

Ιαπωνία: Ο Άμπε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -Πακέτο στήριξης 990 δισ. δολαρίων Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Παράλληλα ανακοίνωσε πακέτο στήριξης- το οποίο χαρακτήρισε ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο- για να μετριαστούν οι συνέπειες του ιού στην οικονομία. Το πακέτο μέτρων είναι ύψους 990 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αντιστοιχεί περίπου στο 20% του ΑΕΠ της Ιαπωνίας, της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για το Τόκιο και άλλες έξι περιφέρειες στις οποίες ζει περίπου το 44% του πληθυσμού της Ιαπωνίας, θα ισχύσει έως τις 6 Μαΐου. «Αποφασίσαμε να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γιατί κρίναμε ότι μια γρήγορη εξάπλωση του κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο θα είχε τεράστιο αντίκτυπο στις ζωές και την οικονομία», είπε ο Άμπε στο κοινοβούλιο.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στο Τόκιο σχεδόν διπλασιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας σε περίπου 1.200, ενώ 80 νέες περιπτώσεις αναφέρθηκαν την Τρίτη. Σε εθνικό επίπεδο, τα κρούσματα ξεπερνούν τα 4.000 και 93 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει στους κυβερνήτες την εξουσία να ζητήσουν από τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι και να κλείσουν επιχειρήσεις. Η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, δήλωσε ότι είναι σε συζητήσεις με την κεντρική κυβέρνηση, προκειμένου να αποφασιστεί τι είδους εγκαταστάσεων θα κλείσουν ή περικοπούν οι ώρες εργασίας. Επανέλαβε ότι δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην αγορά τροφίμων και φαρμάκων, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι αγορές πανικού.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM