Ιαπωνία: Καραμπόλα 130 αυτοκινήτων λόγω της χιονοθύελλας

Ιαπωνία: Καραμπόλα 130 αυτοκινήτων λόγω της χιονοθύελλας Facebook Twitter
0

Ισχυρή χιονοθύελλα προκάλεσε καραμπόλα 130 αυτοκινήτων σε αυτοκινητόδρομο στη βόρεια Ιαπωνία, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι δέκα.

Η χιονοθύελλα κάλυψε ένα κομμάτι του αυτοκινητόδρομου Tohoku, στην περιοχή Μιγιάγκι το μεσημέρι της Τρίτης και περίπου 200 άνθρωποι παγιδεύτηκαν εκεί λόγω της καραμπόλας.

Πριν από το συμβάν ήταν ήδη σε ισχύ το όριο ταχύτητας των 50 χιλιομέτρων/ ώρα στον αυτοκινητόδρομο, λόγω της κακής ορατότητας. Την ώρα που έγινε η καραμπόλα η ταχύτητα των ανέμων έφτανε τα 100 χλμ./ ώρα.

Διασώστες έσπευσαν στην περιοχή και μοίρασαν στους οδηγούς και τους επιβάτες των αυτοκινήτων νερό, τρόφιμα, όπως και κουβέρτες, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Σφοδρές χιονοθύελλες πλήττουν την Ιαπωνία τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη χώρα. Τον προηγούμενο μήνα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, 1.000 οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε αυτοκινητόδρομο για δύο ημέρες. 

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΟΥΜΕΝ ΡΑΝΤΕΦ

Διεθνή / Ρούμεν Ράντεφ: Ποιος είναι ο φιλορώσος νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία - «Άγνωστη» η εξωτερική του πολιτική

Με αυτή την εξέλιξη ίσως να μπει ένα τέλος στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα έπειτα από οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα πέντε ετών
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM