Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ιαπωνίας προσφέρει πλέον τη δυνατότητα στους πελάτες της να γευματίσουν σε ένα αεροπλάνο το οποίο δεν απογειώνεται ποτέ.

 

Η All Nippon Airways (ΑΝΑ) άρχισε να προσφέρει αυτή την υπηρεσία αυτή την εβδομάδα και ήδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη, καθώς οι θέσεις εξαντλήθηκαν γρήγορα.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να γευματίσουν στο Boeing 777 που είναι σταθμευμένο στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο για άλλες 11 ημέρες εντός του Απριλίου. Το κόστος ανέρχεται σε 460 ευρώ, για όσους θέλουν να απολαύσουν το γεύμα της αεροπορικής εταιρείας στην πρώτη θέση, ενώ υπάρχει και φθηνότερη επιλογή, με το «εισιτήριο» στα 230 ευρώ.

 

Η ΑΝΑ δεν είναι η πρώτη που προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς εδώ και μήνες οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να σκεφτούν δημιουργικά για την αξιοποίηση των αεροσκαφών τους που έχουν καθηλωθεί λόγω της πανδημίας, ή για να τονώσουν με κάποιο τρόπο τα έσοδά τους που έχουν δεχθεί σφοδρό πλήγμα.

 

Τα γεύματα στα αεροπλάνα αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή. Τον Οκτώβριο η Singapore Airlines επίσης πρόσφερε σε πελάτες της την ευκαιρία να γευματίσουν σε ένα Airbus Α380 που ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο. Τα διαθέσιμα «εισιτήρια» για δύο ημέρες, με κόστος έως 450 ευρώ, εξαντλήθηκαν μόλις σε μισή ώρα.

 

Από την προηγούμενη εβδομάδα είναι διαθέσιμα σε ανθρώπους που δεν ταξιδεύουν το μενού της πρώτης θέσης της British Airways, μέσω της εταιρείας catering με την οποία συνεργάζεται. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν πηγαίνουν οι πελάτες στο αεροδρόμιο, αλλά τα γεύματα παραδίδονται στο σπίτι τους. Υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμες επιλογές, η κάθε μία για δύο άτομα και οι τιμές ξεκινούν από περίπου 90 ευρώ.

 

Επίσης τον Νοέμβριο η British Airways αποφάσισε να πουλήσει πιάτα, ποτήρια, παντόφλες και κουβέρτες μεταξύ άλλων, που διατίθενται στους επιβάτες πρώτης θέσης. Πρόκειται για αντικείμενα που είτε είχαν ταξιδέψει ήδη σε διάφορα σημεία του κόσμου ή ήταν στις αποθήκες της εταιρείας.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr