Η ζωή του Ερντογάν γίνεται τηλεοπτική σειρά!

Η ζωή του Ερντογάν γίνεται τηλεοπτική σειρά! Facebook Twitter
2

H «ξερή» είδηση θα ήταν ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα γυρίσματα τηλε-ταινίας, αφιερωμένης στη ζωή του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdoğan.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο τούρκος πολιτικός, που τον τελευταίο καιρό απασχολεί τα media και τους τούρκους πολίτες με τα απανωτά ξεσπάσματα της απολυταρχικής συμπεριφοράς του, βρήκε ένα πρώτης τάξεως εργαλείο για ολίγη… glamour προπαγάνδα.

Γιατί, ναι, η μίνι σειρά με τίτλο “Reis” (μτφ.: «Ο αρχηγός») θα είναι μία αγιογραφία του Ερντογάν, από την παιδική του ηλικία σε μία φτωχογειτονιά της Κωνσταντινούπολης μέχρι την άνοδο του στην κεντρική πολιτική σκηνή.  

Σύμφωνα με τον τούρκο κινηματογραφικό παραγωγό Ali Avcı, ο οποίος μίλησε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων γι’ αυτό το… μεγάλο εγχείρημα, στόχος είναι να γνωρίζει η Τουρκία τον «ήρωα Ερντογάν».

«Στις μέρες μας βλέπουμε χαρακτήρες του παγκόσμιου κινηματογράφου, όπως ο Spiderman και ο Superman, χαρακτήρες της φαντασίας κάποιου δυτικού, τυπωμένους στα μπλουζάκια των παιδιών μας. Αλλά έχουμε τους δικούς μας ήρωες που είναι ολοζώντανοι! Ο βασικός άξονας της ταινίας, λοιπόν, είναι πώς τα κατάφεραν να γίνουν ήρωες;», δήλωσε με ένα κάποιο… καμάρι ο Avci.

Αν και δεν χωράει κάποιο σχόλιο μία τέτοια δήλωση αναφορικά με την κατεύθυνση της, o ίδιος αισθάνθηκε χρέος του να μιλήσει λίγο ακόμη για την καλλιτεχνική πρόθεση του σκηνοθέτη και των ηθοποιών του που πιάνουν δουλειά μέσα στην εβδομάδα.  

«Δεν έχουμε σκοπό να τον δούμε ως Πρόεδρο. Οι άνθρωποι γνωρίζουν τον Erdoğan ως πολιτικό. Εδώ θα τον δουν ως το φτωχό παιδί που ξεκίνησε από την Kasımpaşa και έζησε στην Κωνσταντινούπολη για να γίνει αυτό που είναι σήμερα: ένας ηγέτης!».

Για την ιστορία, τον «Ερντογάν Αρχηγό» θα υποδυθεί ο δημοφιλής στη χώρα του ηθοποιός, Reha Beyoğlu, ενώ τον ρόλο της προεδρικής συζύγου, Emine Erdoğan τον εμπιστεύθηκαν στην επίσης δημοφιλή, Özlem Balcı.

Η ζωή του Ερντογάν γίνεται τηλεοπτική σειρά! Facebook Twitter
 

Όσο για τα γυρίσματα;

Αυτά θα γίνουν στο Τρίκωμο της Αμμοχώστου (Yeni İskele είναι η ονομασία που προτιμά το επίσημο τουρκικό κράτος) και φυσικά, με τούτα και μ’ εκείνα, θα ‘θελε κανείς να βρίσκεται στο μυαλό της σκεπτόμενης πτέρυγας του καλλιτεχνικού συστήματος της Τουρκίας και να ελπίζει ότι σε κάποιον θα μπει μια ιδέα για μία ρεαλιστική κινηματογραφική βιογραφία του «Αρχηγού»…

Επίσης, επειδή υπάρχει μία βιασύνη, ώστε η μίνι σειρά να έχει βγει στον "αέρα" το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο, θα έλεγε κανείς ότι είναι ο Ερντογάν που βιάζεται τόσο πολύ να τον "χαϊδέψουν", έστω και δια της βίας, τα media της χώρας του. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM