ΤΩΡΑ!

Η Τουρκία «στραγγαλίζει» ξανά τα ΜΜΕ: «Θα αντισταθούμε» λένε δημοσιογραφικές οργανώσεις

Η Τουρκία «στραγγαλίζει» ξανά τα ΜΜΕ Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / PIXABAY
0

Την έντονη αντίδραση δημοσιογραφικών οργανώσεων έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο που έφερε στη τουρκική Βουλή το υπερεθνικιστικό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης MHP, σύμφωνα με το οποίο επιχειρείται η δημιουργία ενός νέου καθεστώτος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που λαμβάνουν οικονομική στήριξη από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο κυβερνητικός εταίρος του ΑΚΡ, τα Μέσα Ενημέρωσης με χρηματοδότηση από το εξωτερικό θα αποκτούν ένα «ειδικό στάτους», ενώ θα υποχρεώνονται να ορίσουν εκπρόσωπο, προκειμένου να λογοδοτεί στο υπουργείο Εσωτερικών για τα πεπραγμένα του μέσου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Deutsche Welle, το οποίο επικαλείται περιεχόμενο του νομοσχεδίου, οι διαδικτυακές πλατφόρμες ενημέρωσης του εξωτερικού θα απειλούνται με επιβολή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο μέχρι και ένα εκατομμύριο τουρκικές λίρες, στην περίπτωση που δεν συμμορφωθούν στις νέες απαιτήσεις.

«Στόχος μας είναι να αποκαλύψουμε ποιος κάνει τι, διότι υπάρχουν πρόσωπα και θεσμοί, που παίρνουν χρήματα για να δημοσιεύσουν στη συνέχεια θέσεις εχθρικές προς την κυβέρνηση» ανέφερε στην DW, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΜΗP Φετί Γιλντίζ.

Ωστόσο, δημοσιογραφικές οργανώσεις καταγγέλλουν νέο πλήγμα κατά της ελευθερίας του Τύπου. Η Ρενάν Ακιαβάς, συντονίστρια στην Τουρκία του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου (IPI), είπε στην DW ότι «το νομοσχέδιο του MHP αποτελεί σοβαρή απειλή. Στόχος του είναι να περικόψει οικονομικούς πόρους, απαραίτητους για την επιβίωση μιας ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Εμείς όμως θα αντισταθούμε».

Πηγή: Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΚΟΥΒΑ

Διεθνή / «Να προσέχουν»: Γιατί ο Τραμπ απειλεί Κολομβία και Κούβα μετά την επίθεση στη Βενεζουέλα

Έκκληση από τον πρόεδρο της Κούβας, προς τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να «συσπειρωθούν» απέναντι στις ΗΠΑ - «Κούβα και Βενεζουέλα, μία σημαία! Κάτω ο ιμπεριαλισμός!»
THE LIFO TEAM
New York Times: Η επίθεση Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομη και ωθεί τις ΗΠΑ σε διεθνή κρίση

Διεθνή / New York Times: Η επίθεση Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομη και ωθεί τις ΗΠΑ σε διεθνή κρίση

Αν υπάρχει ένα κυρίαρχο μάθημα από τις αμερικανικές εξωτερικές υποθέσεις του περασμένου αιώνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ότι η προσπάθεια εκδίωξης ακόμη και του πιο αξιοθρήνητου καθεστώτος μπορεί να χειροτερέψει τα πράγματα
THE LIFO TEAM