Η TOTAL θέλει να κάνει γεώτρηση και στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ

Η TOTAL θέλει να κάνει γεώτρηση και στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ Facebook Twitter
0

Ενδιαφέρον να συμμετάσχει σε ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ εξέφρασε η γαλλική εταιρεία TOTAL, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, μετά τη συνάντηση του περιφερειακού διευθυντή της εταιρείας, Στεφάν Μισέλ, με Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Το τεμάχιο 8 αδειοδοτήθηκε στην ιταλική εταιρεία και το ενδιαφέρον της γαλλικής εταιρείας γι αυτό «είναι μια εξέλιξη πάρα πολύ σημαντική, που ενδυναμώνει την κοινοπραξία στο τεμάχιο και διευρύνει την παρουσία της στην ΑΟΖ της Κύπρου» επεσήμανε ο κ. Λακκοτρύπης, ο οποίος είπε ακόμη ότι συνεχίζεται η αξιολόγηση των ποσοτήτων υδρογονανθράκων στον στόχο «Καλύψω» του τεμαχίου 6.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι, παρότι τον περασμένο Φεβρουάριο παρεμποδίστηκε, από την Τουρκία, η γεώτρηση στο τεμάχιο 3, ένας από τους πιο σημαντικούς εταίρους της Κυπριακής Δημοκρατίας (σσ: η TOTAL) θέλει να διευρύνει την παρουσία του εντός της ΑΟΖ, ειδικά σε ένα τεμάχιο, όπως το 8, το οποίο είναι κατ' εξοχήν ανεξερεύνητο ακόμη».

Ο κ. Μισέλ δήλωσε, από την πλευρά του, ότι συζητήθηκε το ενεργειακό πρόγραμμα της εταιρείας και ότι έγινε αίτηση και για το τεμάχιο 8.

Για τον στόχο «Καλυψώ», ο κ. Μισέλ είπε ακόμη ότι υπήρξε η πρώτη γεώτρηση με θετικό αποτέλεσμα και σημείωσε ότι σίγουρα θα υπάρξει και επιβεβαίωση της εκτίμησης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM