Η Tesla μηνύει την ΕΕ για τους δασμούς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Tesla μηνύει επίσης την ΕΕ για τους δασμούς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Facebook Twitter
Tesla / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η Tesla του Έλον Μασκ θα έρθει αντιμέτωπη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου μετά την ένωση με τρεις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που μηνύουν το μπλοκ των «27» για τους δασμούς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα. 

Η Tesla, παρά την έδρα της στις ΗΠΑ, κατασκευάζει τα περισσότερα από τα οχήματά της που προορίζονται για την Ευρώπη στην Κίνα. Τα αυτοκίνητά της έχουν επίσης κινεζικές μπαταρίες στο εσωτερικό τους. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δημοσίευσε την υπόθεση στην ιστοσελίδα του σήμερα, Δευτέρα 27 Ιανουρίου. Η αμερικανική εταιρεία ακολουθεί τη γερμανική BMW και τις τρεις κορυφαίες κινεζικές εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD, SAIC και την ιδιοκτήτρια της Volvo Geely.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε τον Οκτώβριο δασμούς κατά των επιδοτήσεων ύψους 7,8% στην Tesla και έως 35,3% σε άλλες εταιρείες. Αυτό είναι επιπλέον ενός τυπικού εισαγωγικού δασμού 10%.

Πρόκειται για την τελευταία αντιπαράθεση μεταξύ της ΕΕ και του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Tesla, Έλον Μασκ, που πλέον κατέχει κομβικό ρόλο στην αμερικανική κυβέρνηση. 

Με πληροφορίες από Financial Times, Politico

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM