Οι επισκέπτες της Ταϊλάνδης μπορούν πλέον να περνούν την υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε γιοτ.

 

Η κυβέρνηση ελπίζει πως η νέα πρωτοβουλία θα αποφέρει έσοδα 1.8 δισεκατομμυρίων μπατ (58 εκατ. δολάρια) στον συγκεκριμένα τουριστικό τομέα. 

 

Η κίνηση έχει στόχο την αναζωογόνηση της βιομηχανίας του τουρισμού στη χώρα, που έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού. 

 

Τον Ιανουάριο, η χώρα είχε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα που θα απέτρεπε στους επισκέπτες να περάσουν την καραντίνα σε ένα γήπεδο γκολφ. 

 

Η Ταϊλάνδη προσφέρει στους τουρίστες καραντίνα σε γιοτ
Τουριστικοί πράκτορες ζήτησαν στην κυβέρνηση να ανοίξει ξανά την Ταϊλάνδη σε διεθνείς τουρίστες. EPA/RUNGROJ YONGRIT

 

Η Ταϊλάνδη βασίζεται κατά κύριο λόγο στους τουρίστες, στους οποίους απαγόρευσε ωστόσο την είσοδο πέρυσι λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

 

Το νέο πρόγραμμα καραντίνας σε γιοτ, που ανακοινώθηκε χθες, θα επιτρέπει στους επισκέπτες με αρνητικό τεστ κορωνοϊού να περάσουν τον χρόνο τους σε ένα γιοτ ή ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο στο Πουκέτ. 

 

Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός τουριστών στον δημοφιλή αυτό ταξιδιωτικό προορισμό να κατακρημνιστεί από 40.000-50.000 ημερησίως σε μόλις μερικές εκατοντάδες. 

 

Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται επισκέπτες δοκιμαστικά και περίπου 100 γιοτ αναμένεται να λάβουν μέρος μόλις λειτουργήσει επισήμως. 

 

Η Ταϊλάνδη προσφέρει στους τουρίστες καραντίνα σε γιοτ
Υπάλληλοι ξενοδοχείου με μάσκες προστασίας για τον κορωνοϊό σε ξενοδοχείο της Μπανγκόκ. EPA/DIEGO AZUBEL

 

Οι ταξιδιώτες καλούνται να φορούν ένα «έξυπνο βραχιολάκι» στον καρπό του χεριού που θα καταγράφει ζωτικά σημάδια όπως θερμοκρασία και πίεση στο αίμα, ενώ θα εντοπίζει επίσης την τοποθεσία εκείνου που το φοράει μέσω GPS. 

 

Η συσκευή μπορεί να μεταδώσει πληροφορίες ακόμη και μέσα στη θάλασσα, σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, σημείωσε η κυβέρνηση. 

 

Έχοντας απαγορεύσει τους ξένους τουρίστες πέρυσι τον Μάρτιο, η Ταϊλάνδη άρχισε να ανοίγει σταδιακά τα σύνορά της από τον περασμένο Οκτώβριο. 

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Τουρισμού της χώρας είπε πως θα προτείνει σχέδιο για τους ξένους να μπαίνουν σε καραντίνα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ άλλων παραλιακά θέρετρα. 

 

Το σχέδιο καραντίνας σε ξενοδοχεία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Απρίλιο ή τον Μάιο σε δημοφιλείς προορισμούς όπως Πουκέτ, Κράμπι και Τσιάνγκ Μάι.

 

Με πληροφορίες από BBC