Η Ταϊλάνδη προσφέρει στους τουρίστες καραντίνα σε γιοτ

Η Ταϊλάνδη προσφέρει στους τουρίστες καραντίνα σε γιοτ Facebook Twitter
0

Οι επισκέπτες της Ταϊλάνδης μπορούν πλέον να περνούν την υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε γιοτ.

Η κυβέρνηση ελπίζει πως η νέα πρωτοβουλία θα αποφέρει έσοδα 1.8 δισεκατομμυρίων μπατ (58 εκατ. δολάρια) στον συγκεκριμένα τουριστικό τομέα. 

Η κίνηση έχει στόχο την αναζωογόνηση της βιομηχανίας του τουρισμού στη χώρα, που έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Τον Ιανουάριο, η χώρα είχε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα που θα απέτρεπε στους επισκέπτες να περάσουν την καραντίνα σε ένα γήπεδο γκολφ. 

Η Ταϊλάνδη προσφέρει στους τουρίστες καραντίνα σε γιοτ Facebook Twitter
Τουριστικοί πράκτορες ζήτησαν στην κυβέρνηση να ανοίξει ξανά την Ταϊλάνδη σε διεθνείς τουρίστες. EPA/RUNGROJ YONGRIT

Η Ταϊλάνδη βασίζεται κατά κύριο λόγο στους τουρίστες, στους οποίους απαγόρευσε ωστόσο την είσοδο πέρυσι λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Το νέο πρόγραμμα καραντίνας σε γιοτ, που ανακοινώθηκε χθες, θα επιτρέπει στους επισκέπτες με αρνητικό τεστ κορωνοϊού να περάσουν τον χρόνο τους σε ένα γιοτ ή ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο στο Πουκέτ. 

Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός τουριστών στον δημοφιλή αυτό ταξιδιωτικό προορισμό να κατακρημνιστεί από 40.000-50.000 ημερησίως σε μόλις μερικές εκατοντάδες. 

Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται επισκέπτες δοκιμαστικά και περίπου 100 γιοτ αναμένεται να λάβουν μέρος μόλις λειτουργήσει επισήμως. 

Η Ταϊλάνδη προσφέρει στους τουρίστες καραντίνα σε γιοτ Facebook Twitter
Υπάλληλοι ξενοδοχείου με μάσκες προστασίας για τον κορωνοϊό σε ξενοδοχείο της Μπανγκόκ. EPA/DIEGO AZUBEL

Οι ταξιδιώτες καλούνται να φορούν ένα «έξυπνο βραχιολάκι» στον καρπό του χεριού που θα καταγράφει ζωτικά σημάδια όπως θερμοκρασία και πίεση στο αίμα, ενώ θα εντοπίζει επίσης την τοποθεσία εκείνου που το φοράει μέσω GPS. 

Η συσκευή μπορεί να μεταδώσει πληροφορίες ακόμη και μέσα στη θάλασσα, σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, σημείωσε η κυβέρνηση. 

Έχοντας απαγορεύσει τους ξένους τουρίστες πέρυσι τον Μάρτιο, η Ταϊλάνδη άρχισε να ανοίγει σταδιακά τα σύνορά της από τον περασμένο Οκτώβριο. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Τουρισμού της χώρας είπε πως θα προτείνει σχέδιο για τους ξένους να μπαίνουν σε καραντίνα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ άλλων παραλιακά θέρετρα. 

Το σχέδιο καραντίνας σε ξενοδοχεία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Απρίλιο ή τον Μάιο σε δημοφιλείς προορισμούς όπως Πουκέτ, Κράμπι και Τσιάνγκ Μάι.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM