Η σύζυγος του Νετανιάχου μπλεγμένη σε απάτη 100.000 δολαρίων με γκουρμέ γεύματα

Η σύζυγος του Νετανιάχου μπλεγμένη σε απάτη 100.000 δολαρίων με γκουρμέ γεύματα Facebook Twitter
0

Την απαγγελία κατηγοριών για απάτη κατά της Σάρα Νετανιάχου, συζύγου του Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρωθυπουργού του Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στις κατηγορίες περιλαμβάνεται η κατάχρηση κρατικών πόρων ύψους 100.000 δολαρίων για υπηρεσίες catering στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το κατηγορητήριο αναφέρει πως η Σάρα Νετανιάχου, μαζί με έναν κρατικό υπάλληλο, απέκτησε δόλια περισσότερα από 100.000 δολάρια από τα κρατικά ταμεία για εκατοντάδες γεύματα από εστιατόρια, παρακάμπτοντας τους κανονισμούς που απαγόρευαν την πρακτική αν ένας μάγειρας εργάζεται στο σπίτι.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι ο ίδιος εμπλέκεται σε μια σειρά από έρευνες για τη διαφθορά, έχει χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς κατά της συζύγου του παράλογους και αβάσιμους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η σύζυγος του πρωθυπουργού ανέθεσε στο προσωπικό της κατοικίας του πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ να παραγγείλει τα γεύματα που καταναλώθηκαν στην κατοικία αξίας 96.000 δολαρίων από γκουρμέ εστιατόρια. Οι παραγγελίες έγιναν μεταξύ 2010 και 2013 κατά παράβαση των κανόνων που απαγορεύουν τα γεύματα από έξω εφόσον η πρωθυπουργική κατοικία απασχολούσε προσωπικό κουζίνας.

Οι ανακριτές στην υπόθεση συγκέντρωσαν στοιχεία που δείχνουν ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού διέταξε την απόκρυψη της απασχόλησης του μάγειρα και επίσης έδειξε ότι γνώριζε ότι η παραγγελία φαγητού από το εξωτερικό για την κατοικία όταν απασχολούσε έναν μάγειρα αποτελούσε παραβίαση των κανόνων.

Η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού διέταξε ο μάγειρας στην κατοικία να δηλωθεί ως υπάλληλος συντήρησης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Sean "Diddy" Combs: Μέσα στα λευκά πάρτι του «γυμνού» βασιλιά που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του

Διεθνή / Sean "Diddy" Combs: Μέσα στα λευκά πάρτι του «γυμνού» βασιλιά που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του

Δημοσιογράφος περιοδικών που λάμβανε πρόσκληση περιγράφει τι συνέβαινε στα διάσημα πάρτι με τους βιασμούς και τα ναρκωτικά τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στην Πορτογαλία: Νίκη της κεντροδεξιάς χωρίς αυτοδυναμία - Ιστορικό 22% για το ακροδεξιό Chega

Διεθνή / Εκλογές στην Πορτογαλία: Νίκη της κεντροδεξιάς χωρίς αυτοδυναμία - Ιστορικό 22% για το ακροδεξιό Chega

Το κόμμα Chega κατέγραψε ρεκόρ 22% στις εκλογές στην Πορτογαλία, ενώ η κεντροδεξιά νίκησε χωρίς να εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Παραίτηση του ηγέτη των Σοσιαλιστών
LIFO NEWSROOM
Τραμπ-Πούτιν: Κρίσιμη επικοινωνία για την Ουκρανία – Τι φοβούνται Ευρώπη και Κίεβο

Διεθνή / Τραμπ-Πούτιν: Κρίσιμη επικοινωνία για την Ουκρανία – Τι φοβούνται Ευρώπη και Κίεβο

Ο Τραμπ καλεί τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία. Ποια είναι η στάση των Ευρωπαίων ηγετών, τι ζητά το Κίεβο και πώς απαντά η Μόσχα με επιθέσεις και βαλλιστικούς πυραύλους.
LIFO NEWSROOM