Την απαγγελία κατηγοριών για απάτη κατά της Σάρα Νετανιάχου, συζύγου του Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρωθυπουργού του Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Στις κατηγορίες περιλαμβάνεται η κατάχρηση κρατικών πόρων ύψους 100.000 δολαρίων για υπηρεσίες catering στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Το κατηγορητήριο αναφέρει πως η Σάρα Νετανιάχου, μαζί με έναν κρατικό υπάλληλο, απέκτησε δόλια περισσότερα από 100.000 δολάρια από τα κρατικά ταμεία για εκατοντάδες γεύματα από εστιατόρια, παρακάμπτοντας τους κανονισμούς που απαγόρευαν την πρακτική αν ένας μάγειρας εργάζεται στο σπίτι.

 

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι ο ίδιος εμπλέκεται σε μια σειρά από έρευνες για τη διαφθορά, έχει χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς κατά της συζύγου του παράλογους και αβάσιμους.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η σύζυγος του πρωθυπουργού ανέθεσε στο προσωπικό της κατοικίας του πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ να παραγγείλει τα γεύματα που καταναλώθηκαν στην κατοικία αξίας 96.000 δολαρίων από γκουρμέ εστιατόρια. Οι παραγγελίες έγιναν μεταξύ 2010 και 2013 κατά παράβαση των κανόνων που απαγορεύουν τα γεύματα από έξω εφόσον η πρωθυπουργική κατοικία απασχολούσε προσωπικό κουζίνας.

 

Οι ανακριτές στην υπόθεση συγκέντρωσαν στοιχεία που δείχνουν ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού διέταξε την απόκρυψη της απασχόλησης του μάγειρα και επίσης έδειξε ότι γνώριζε ότι η παραγγελία φαγητού από το εξωτερικό για την κατοικία όταν απασχολούσε έναν μάγειρα αποτελούσε παραβίαση των κανόνων.

 

Η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού διέταξε ο μάγειρας στην κατοικία να δηλωθεί ως υπάλληλος συντήρησης.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr